3 feluri prin care să profiți la maximum de călătoriile de afaceri

Călătoriile de afaceri sunt esențiale chiar și în contextul pandemiei, iar modul în care îți vei organiza deplasarea poate transforma acele zile într-o experiență foarte reușită. Ca să nu ai parte de neplăceri, care să te întârzie, să-ți strice cheful sau chiar să te facă să ratezi o importantă întâlnire de business, îți recomandăm să ții cont de câteva sfaturi ușor de aplicat.

 

Iată ce trebuie să faci ca să profiți din plin de o călătorie de afaceri, indiferent unde și când va avea loc.

1. Caută din timp oferte turistice

Ideal ar fi să rezervi biletele de avion și cazarea cu o lună înainte, ca să prinzi cele mai avantajoase oferte. Pentru hotel poți să apelezi la platformele de rezervări, iar pentru zbor îți recomandăm să cumperi bilet de avion online, pentru că vei găsi oferte mult mai ieftine ca la o agenție de turism. 

 

În plus, este mult mai ușor să compari diferite zboruri, de la mai multe companii aeriene, ca să găsești varianta cea mai rentabilă ca preț și durată. Ca să te bucuri de mai mult timp liber, alege un zbor cu plecare dimineața și întoarcere seara sau noaptea. În acest fel, vei avea ocazia să te și plimbi puțin prin orașul în care vei sta.

2. Alege cu atenție cazarea

Chiar dacă o cazare în centrul orașului este de obicei tentantă, pentru o călătorie de afaceri s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Centrele de business, unde au loc conferințe și evenimente, sunt de obicei la periferia marilor orașe și vei pierde mult timp ca să ajungi de la hotel la destinație și înapoi. De aceea, ar fi bine să rezervi o cameră cât mai aproape de zona unde are loc evenimentul sau întâlnirea la care trebuie să participi. În acest fel, vei economisi timp prețios cu deplasarea.

3. Verifică-ți starea de sănătate

Ca să nu ai surprize neplăcute, îți recomandăm să faci un control medical cu câteva zile înainte de plecare. N-ar strica nici să treci pe la stomatolog, dacă n-ai mai fost de mult. În acest fel, eviți riscul unor probleme de sănătate, care ar putea să-ți strice călătoria. Nu uita să-ți faci asigurarea medicală obligatorie pentru orice deplasare în străinătate și să te interesezi dacă la intrarea în țara de destinație nu ți se cere să prezinți un rezultat negativ la testul COVID sau dovada vaccinării.

 

Prin urmare, dacă vei avea în vedere aceste trei aspecte importante, vei putea să te organizezi eficient și să profiți la maximum de călătoriile tale de afaceri.