4 lucruri esențiale de care să ții cont în amenajarea dormitorului

Dormitorul reprezintă încăperea în care te odihnești și te relaxezi în fiecare zi, de aceea trebuie să fie cea mai confortabilă din toată locuința. 

Află care sunt lucrurile esențiale de care poți ține cont în amenajarea dormitorului, din articolul de mai jos!

Alegerea mobilei

Pentru a te bucura de tot confortul unui dormitor modern, alegerea mobilei este foarte importantă. De aceea, trebuie să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție – dacă amplasezi prea multe obiecte de mobilier într-un dormitor mic, va deveni prea aglomerată și își va diminua simțitor spațiul. Poți opta pentru mobilă pentru dormitor de laTamos, ușor de întreținut, ideală pentru un spațiu bine optimizat. Un dormitor de dimensiuni mari permite integrarea unui dulap, a unei măsuțe de toaletă și a unei comode, însă trebuie să ții cont de modul în care le așezi, pentru ca încăperea să arate bine din punct de vedere estetic.

Poziționarea patului

În amenajarea dormitorului, este recomandat să ții cont și de poziționarea patului, care îți poate influența atât calitatea somnului, cât și aspectul camerei. Într-o cameră de dimensiuni mari, patul poate să fie poziționat în mijloc, cu vedere către fereastră. Dacă spațiul nu permite amplasarea patului în acest mod, îl poți lipi de perete, astfel încât să ai spațiu suficient și pentru celelalte obiecte de mobilier. Din punct de vedere estetic, toată încăperea este centrată în jurul patului, de aceea trebuie să alegi un model cu cadru solid și o saltea confortabilă, care să-ți permită un somn odihnitor. Alege un dulap montat pe perete, care să-ți permită depozitarea tuturor hainelor, fără a mai fi nevoie de alte spații suplimentare, precum rafturile.

Alegerea culorilor

Dormitorul trebuie să fie un spațiu destinat relaxării, de aceea te poți îndrepta către folosirea unor nuanțe calde, precum bej, crem sau nuanțe pastel. Evită culorile puternice pentru zugrăveala pereților! Poți opta pentru un singur element în nuanțe contrastante – draperia, covorul sau un singur perete, care poate fi vopsit într-o nuanță rece, în funcție de preferințele tale. Atunci când alegi nuanța dominantă în dormitor, ține cont de accentele complementare și la felul în care această culoare va arăta pe pereți sau pe pardoseală.

Elementele de decor

Elementele de decor pe care le poți folosi într-un doritor trebuie să fie reduse la minimum. Nu vei avea nevoie decât de perdele, draperii și un covor, alături de câteva fotografii sau lumânări parfumate, ingredientele clasice ale unui dormitor elegant și relaxant. Simplitatea reprezintă o regulă de bază în amenajarea dormitorului, de aceea poți opta pentru puține obiecte de mobilier și o cromatică redusă. Patul, noptierele și un corp de iluminat sunt suficiente pentru amenajarea unui dormitor comod.

 

Tu cum obișnuiești să-ți amenajezi dormitorul?