5 motive să alegi un cămin de bătrâni premium

Când vine rândul tău să oferi dragoste, grijă și alinare seniorilor din viața ta este important să cunoști toate serviciile ce le pot fi oferite într-un cămin de bătrâni premium. Pune nevoile lor fizice și psihice pe primul loc și orientează-te înspre locul în care vor fi cel mai bine îngrijiți și se vor afla în siguranță. Citește în continuare articolul nostru pentru a afla mai multe. 

5 motive să alegi un cămin de bătrâni premium

1. Localizarea în oraș

Căminele de bătrâni premium cum este căminul de bătrâni Affinity Domenii Plaza oferă avantajul unei poziționări centrale în orașul București, ceea ce îți permite să vizitezi mai des rezidenții. Accesul ușor și priveliștea oferită constituie aspecte pe care nu orice locație de acest tip le poate oferi, așa că ia în calcul și poziționarea atunci când alegi căminul potrivit. 

2. Camere spațioase

Spre deosebire de azile sau căminele obișnuite, un cămin de bătrâni premium oferă posibilitatea unei intimități mai mari pentru rezidenți prin camere spațioase de 1-4 paturi, grupuri sanitare în fiecare cameră și servicii de curățenie și schimbare a lenjeriei ori de câte ori este nevoie. Este important să iei acest factor în calcul deoarece contribuie enorm la starea de bine a vârstnicilor, care vor fi cazați în regim hotelier cu cele mai bune condiții. 

3. Meniu proaspăt și sănătos

Anumite afecțiuni fizice nu permit includerea unor alimente specifice în meniul zilnic, iar la un cămin premium pentru bătrâni mâncarea va fi mereu proaspătă, iar personalul va ține cont de nevoile fiecărei persoane în parte. Hrană are un puternic impact asupra stării generale de sănătate, așa că nu este deloc un aspect de neglijat. Existența unei bucătării cu dotări moderne poate face diferența în viața seniorului tău, așa că orientează-te la un astfel de cămin. 

4. Activități de relaxare

Menirea căminelor de bătrâni este atât aceea de a oferi îngrijire specializată pentru nevoile lor fizice, cât și pentru cele psihice. Organizarea mai multor activități precum plimbări, excursii sau seri de jocuri tematice pot face minuni pentru tonusul rezidenților și ajută la formarea prieteniilor dintre aceștia, personal și ceilalți membri ai comunității. Socializarea și activitățile interactive ajută totodată și la menținerea creierului activ ceea ce poate chiar prelungi viața unui senior spre deosebire de sedentarismul la care este supus într-un azil. 

5. Beneficii medicale

Chiar dacă vârstnicul căruia dorești să îi găsești un cămin are anumite nevoi fizice zilnice și necesită asistență constantă, poți regăsi aceste servicii și la un cămin premium pentru bătrâni. Fie că e vorba de ajutor pentru deplasare sau pentru igiena corporală, personalul specializat va interveni ori de câte ori este nevoie pentru a se asigura de bunăstarea rezidenților. Pe lângă serviciile de asistență, pot fi solicitate diverse consultații la medici specialiști fără niciun cost suplimentar.

Fișa medicală va fi actualizată constant, iar tratamentul necesar va fi administrat zilnic conform schemei recomandate de doctorul specialist. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la starea de sănătate a seniorului deoarece personalul medical va fi disponibil non-stop pentru a se asigura că acesta se află în afara oricărui risc. Recuperarea în urma unei operații prin fizioterapie și kinetoterapie sunt de asemenea servicii oferite la un cămin premium. 

Alege cea mai bună variantă ținând cont de toți factorii pe care ți i-am menționat. Sănătatea fizică și psihică trebuie întreținute împreună pentru un stil de viață echilibrat și cât mai fericit.