5 sfaturi practice de organizare a bucătăriei

 

Petrecerea timpului în bucătărie înseamnă bucuria de a utiliza un spațiu gândit și realizat astfel încât să corespundă foarte bine nevoilor tale de utilizare. Organizată în mod corect, bucătăria devine un ajutor deosebit de util. De aceea, în rândurile următoare, îți oferim câteva sfaturi practice de amenajare, pe care să le poți implementa chiar în bucătăria ta. 

Optează pentru mobilier de calitate

Vechea mentalitate de organizare a spațiilor nu punea atât de mare accent pe estetic; mai mult funcționalitatea conta. În prezent, accentul este pus foarte mult pe calitate, cu tot ceea ce înseamnă aceasta, pentru că tendința modernă este aceea de a crea spații confortabile, care ne ușurează viața. Astfel, de la dulapuri și corpuri de mobilier suspendate și până la modele de manere pentru mobila din bucatarie de la concris, totul este menit să asigure mai puțin timp petrecut în bucătărie muncind și mai mult petrecut cu prietenii sau familia. Plus un aspect minunat conferit bucătăriei tale. Mobilierul trebuie să fie calitativ, din lemn, cu detalii perfecte, care să se potrivească, din punct de vedere al stilului și din punct de vedere cromatic, cu bucătăria ta.

Utilizează mobilier modular

Dacă te confrunți cu lipsa spațiului, atunci ar fi bine să alegi mobilier de bucătărie modular, care să te ajute să organizezi cât mai bine spațiul. Acesta este creat astfel încât să ai un mod de dispunere cât mai eficient și să ai acces la toate produsele de bucătărie fără să fii nevoit să pierzi timp pentru a le găsi. Acest lucru este deosebit de important într-o bucătărie, mai ales dacă gătești, pentru că timpul nu îți va permite să cauți ustensile, în special, atunci când ai nevoie urgentă de ele. În plus, o bucătărie organizată pare mai mare, iar acest lucru te va ajuta foarte mult, mai ales dacă spațiul este mic sau îngust. 

Folosește suporturi și etajere

În prezent, foarte multă lume se ghidează după tendințele impuse de stilul scandinav. Asemănător minimalismului, stilul scandinav pune accent pe utilizarea rațională a spațiului, lucru benefic pentru orice tip de bucătărie. Poți folosi polițe, pentru a pune ustensilele sau ghivecele cu mirodenii, și poți folosi suporturi murale pentru capace sau alte accesorii, pentru a crea imaginea unei bucătării perfect organizate. 

Ia în calcul o insulă de bucătărie

Insulele de bucătărie sunt deosebit de eficiente pentru că îți oferă o delimitare elegantă a spațiului și te ajută să-ți creezi aici un adevărat front de lucru. Poți opta pentru acoperirea insulei cu ajutorul unui blat din piatră naturală, similar celor folosite pentru mobila de bucătărie existentă. Piatra naturală este un material de finisare care se pretează foarte bine în bucătării, așa că, ia în calcul finisarea suprafețelor folosind elemente din granit, marmură sau travertin. 

Pune faianță și gresie în culori deschise

Elementele de finisare și placare a suprafețelor ar trebui să fie alese cât mai deschise la culoare și cât mai vesele. Insulele se pretează cel mai bine în cazul bucătăriilor suficient de spațioase, pentru că, într-o încăpere mică, se vor dovedi insuficiente. De aceea, este indicat să dimensionezi foarte bine suprafețele încă de la începutul proiectării și amenajării bucătăriei, tocmai pentru a fi sigur de reușita ta.

Bucătăriile organizate sunt un adevărat must-have al zilelor noastre, mai ales că opțiunile și ideile există din abundență. Optează pentru acele elemente care ți se par potrivite pentru bucătăria ta și bucură-te de confortul de a utiliza un spațiu într-un mod cât mai confortabil și mai organizat.