5 situaţii în care implantul dentar este cea mai bună soluţie de înlocuire a dinţilor lipsă

Twin Dent este o clinică dentară în Cotroceni, Bucureşti, unde calitatea actului medical care susţine sănătatea orală este urmărită îndeaproape, indiferent de natura serviciului stomatologic. De altfel, sănătatea orală este la fel de importantă, precum a oricărei alte părţi ale corpului uman, motiv pentru care atenţia şi grija pentru ca aceasta să fie foarte bună, se constituie în aspecte esenţiale.

Între numeroşii pacienţi care ajung zilnic la Twin Dent, o parte se confruntă cu lipsa unui singur dinte sau a mai multora. Pentru unii oameni, pierderea unui singur dinte este o adevărată tragedie, cu atât mai mult dacă este situat frontal.

Cei care caută soluţii pentru înlocuirea dinţilor lipsă vor ajunge la concluzia ca o soluţie foarte bună pe termen lung este implantul dentar.

Implantul dentar este o soluţie de înlocuire a dinţilor lipsa

Pierderea unui singur dinte este un accident frecvent, cauzat adesea de un traumatism sau chiar de o infecţie a unei rădăcini care trebuia extrasă. Pentru a înlocui acest dinte lipsă, există mai multe soluții, cei în cauză fiind puşi în situaţia de a face o alegere corectă în funcție de avantajele și dezavantajele înlocuirii acestui dinte printr-un element fix sau mobil.

Lipsa unui dinte frontal merită o soluție de înlocuire optimă, deoarece estetica zâmbetului este complet perturbată şi, în acest moment, cea mai bună soluţie este implantul dentar.

Situaţii în care implantul dentar este o soluţie

Clinica dentara Twin Dent asigură implant dentar în Bucureşti indiferent de modul în care pacienţii au ajuns în situaţia de a-şi pierde dintii. Practic, aceste situaţii includ:

  1. cazul unui șoc sau traumatism, când dintele este rupt și rădăcina este complet deteriorată, astfel încât este necesar să se facă o extracţie dentară. Ulterior, se poate vorbi despre o deteriorare estetică în funcție de poziţia dintelui extras din cavitatea orală. Dacă dintele lipsă a ocupat o poziţie frontală, estetica pacientului va avea de suferit semnificativ. Mulţi vor refuza să se prezinte în fața anturajului personal sau profesional cu acest dinte lipsă;

  2. cazul unei infecții: atunci când infecția a invadat pereții laterali ai rădăcinii, apare mobilitatea, dintele mişcându-se atât de mult, încât trebuie extras;

  3. de asemenea, în cazul deteriorării de o carie care a distrus complet structura dintelui, până la partea subgingivală, chirurgul dentar nu îl va putea salva, prin urmare va fi necesar să se ia în considerare înlocuirea acestuia;

  4. în cazul bolii parodontale care a distrus țesutul de susținere, osul și țesutul gingival;

  5. cazul ageneziei dentare, o condiţie caracterizată de absență dintelui sau dinţilor congenitali. Un fenomen destul de frecvent caracterizat de absența unuia sau mai multor dinți, în general absența unui incisiv lateral, care va trebui să fie înlocuit.

Medicul specialist este singurul care poate să ofere cele mai bune recomandări pentru un implant dentar, iar persoanele care au nevoie de un consult de specialitate pot apela cu incredere la clinica dentara din Cotroceni Twin Dent. Pe site-ul TwinDent.ro gasiti toate serviciile stomatologice pe care clinica le pune la dispozitie pacientilor.