Accesorii esențiale pentru bebelușul tău

Dacă ești proaspătă mămică, în mod sigur ești în căutarea obiectelor utile pentru primii ani de viață ai pruncului tău. Trebuie să decorezi camera, să cumperi hăinuțe și să te asiguri că bebelușul se bucură de toate articolele necesare pentru o dezvoltare armonioasă. Deși poți fi tentată să cumperi tot ce vezi prin magazine sau online, este indicat să alegi articolele de care are nevoie cu adevărat, punând accent pe calitate și nu pe cantitate. Descoperă care sunt accesoriile esențiale pentru bebelușul tău, din rândurile de mai jos!

Cărucior

Unul dintre articolele vitale pentru proaspeții părinți este căruciorul pentru copii. Din fericire, există numeroase tipuri de cărucioare pentru copii, din care poți alege în funcție de preferințele în materie de culoare, de accesorii sau de material. Un cărucior pentru copii îți face viața mai ușoară atunci când mergi la plimbare cu micuțul și îți garantează că juniorul beneficiază de tot confortul.

De regulă, majoritatea părinților optează pentru cărucioare moderne, de tip 3 în 1, care pot fi folosite de la naștere până la vârsta de 3 ani. Poți alege și accesorii utile pentru căruciorul de nou-născut, precum umbrelele sau acoperitoarele pentru picioare, astfel încât bebelușul să stea în siguranță în timpul transportului.

Pătuț

Fiindcă un bebeluș petrece marea majoritate a timpului în pătuț, merită să investești într-un obiect de calitate, care să reziste în timp. Și în acest caz, ai o gamă variată din care poți alege, însă înainte de a decide:

  • verifică dacă mobilierul are margini netede și colțuri rotunjite;
  • optează întotdeauna pentru un pătuț solid și stabil, care nu are părți ce pot răni bebelușul;
  • vezi ca gratiile patului să fie solide, pentru a evita accidentările.
  • nu uita nici de saltea, esențială pentru somnul odihnitor al puiului. Fiindcă în primii ani de viață un copil crește în ritm alert, alege o saltea potrivită pentru mai mulți ani. Nu știi ce dimensiune să cumperi? Salteaua pentru patul bebelușului trebuie să aibă o dimensiune de cel puțin 70×160 cm, recomandată până la vârsta de 3 ani.

Scaun pentru mașină

Din gama de accesorii utile pentru un bebeluș trebuie să facă parte și un scaun auto, în care să-l așezi pe prichindel atunci când mergi în vacanță sau la o simplă plimbare cu mașina. Obiectul este cu atât mai necesar cu cât chiar și legea te obligă să transporți bebelușul într-un astfel de accesoriu. Acesta trebuie să fie potrivit pentru vârsta, înălțimea și greutatea juniorului, ca să îmbine siguranța și confortul. Orice scaun de mașină de calitate este dotat cu sisteme ergonomice și poate fi ales în diferite culori și modele.

Cădiță de baie

Și accesoriile pentru baie sunt extrem de utile pentru bebelușul tău. Alege o cădiță de baie cu o formă anatomică, pentru a permite celui mic să stea pe spate, într-o poziție confortabilă. Pe lângă cădiță, mai ai nevoie și de forfecuțe, unghiere sau pile, câteva prosoape din bumbac și alte seturi de îngrijire necesare unui nou-născut.

Scutece

Scutecele sunt indispensabile pentru un bebeluș, așa că trebuie să le ai fiindcă sunt ușor de folosit și oferă confort micuțului tău. Le poți alege de la orice farmacie sau supermarket, ținând cont de greutatea copilului.

Purificator de aer

Un accesoriu necesar pentru camera celui mic este purificatorul de aer. Acesta are rolul de a îmbunătăți calitatea atmosferei dintr-o încăpere, îndepărtând alergenii sau bacteriile. Purificatorul reușește să distrugă și sporii de mucegai, asigurând, astfel,  un mediu propice de trai pentru bebeluș.

Jucării potrivite

Nu în ultimul rând, copiii au nevoie și de jucării adecvate vârstei lor, care pot fi achiziționate încă din primele luni de viață. Atunci când este bebeluș, va fi atras de jucăriile pe care le poate privi sau pe care le ascultă. Optează pentru obiectele care emit diferite zgomote și pentru globuri cu lumini care încânta privirile celor mici și îi fac mai curioși. Și caruselul cu jucării, care se atașează de patul micuțului, este perfect pentru un nou-născut.

Ai grijă ca pruncul tău să beneficieze de aceste accesorii esențiale și vei vedea că acesta va crește frumos, sănătos și armonios.