Alimente și cosmetice bio, pentru un stil de viață sănătos!

Prinși în tumultul vieții cotidiene, alergând între birou, cumpărături și casă, uităm adesea că avem o mare obligație față de noi înșine, și anume, aceea de a ne menție în formă și sănătoși. Un stil de viață sănătos este o promisiune pe care trebuie să ne-o facem permanent și pe care să încercăm să o respectam cu strictețe. Sănătatea noastră nu este doar un aspect al existenței noastre, printre altele, ci este condiția fundamentală a unei vieți active, cu sens și responsabila față de tot ceea ce ne înconjoară și față de cei care ne iubesc.
Sănătatea începe cu grija pe care trebuie să o avem față de mediul înconjurător, continuă cu atenția față de alimentele pe care le consumăm, cosmeticele pe care le folosim, detergenții pe care îi întrebuințăm pentru igienă și se susține printr-un mod de viață activ și implicat.
Tot mai mulți dintre noi devenim conștienți de faptul că raportul nostru cu ceea ce este organic și natural, cât mai aproape de stilul de viață al strămoșilor noștri, ne poate feri de pericolele unei vieți industrializate, care, de dragul profiturilor, a lăsat omul și sănătatea lui pe plan secund.
Chiar dacă nu putem schimba rapid și major tendințele distructive ale lumii în care trăim, putem alege să facem modificări în comportamentul nostru, practicând un stil de viață cât mai sănătos.

Iată câțiva pași mărunți și siguri pentru a ne bucura din plin de mai multă energie și sănătate:

1. Trebuie sa folosim alimente și ingrediente naturale, din surse cât mai sigure și controlate. Sucurile de fructe, laptele, legumele, preparatele naturale și bio pot fi un prim ajutor pentru menținerea sănătății nostre. Semințele, sâmburii, fructele uscate, naturale și bio nu trebuie uitate!
2. Trebuie să folosim condimente naturale bio! Nu trebuie să facem exces de sare și zahăr! Savoarea mâncării poate fi dată întrebuințând condimente adecvate tipului de aliment preparat. Mierea este un înlocuitor natural al zahărului, mult mai sănătos.
3. Atunci când avem probleme de sănătate mai puțin grave, trebuie evitat excesul de medicamente. O soluție înțeleaptă ar fi să încercăm să folosim remedii și tratamente naturiste: ceaiuri, siropuri, tincturi, extracte din plante naturale. Efectele lor negative și secundare asupra organismului sunt mult mai mici.
4. Pentru o bună funcționare a organismului și pentru a trece mai ușor perioadele cu viroze, de regim sau mai sărace în elemente nutritive, este recomandat să apelăm la suplimente naturale, superalimente, vitamine, minerale, produse naturiste pentru slăbire și detoxifiere.

5. Folosirea de cosmetice bio și naturale este la fel de importantă ca și alimentația sănătoasă. Ingredientele chimice folosite pentru a da o textură mai fină, miros, un termen de garanție mai mare sunt la fel de dăunătoare pentru sănătatea organismului, precum sunt și ingredientele folosite în industria alimentară.

6. Trebuie să folosim detergenți ecologici. Pe lângă faptul că sunt mai prietenoși cu mediul înconjurător, sunt și mai puțin alergenici.

7. Trebuie să facem sport și mișcare! Acestea ne mențin în formă și ne feresc de multe complicații de sănătate.

In sprijinul unui mod de viață mai sănătos, Eherbal.ro oferă produse și soluții pentru a ne ajuta să ne schimbăm stilul de viață. Tratamente naturiste, alimente bio, superalimente, băuturi, produse apicole, cosmetice bio și naturiste, produse ecologice pentru mame și copii, pe toate le găsim la magazinul online Eherbal.ro.