Amenajarea unei băi spațioase: sfaturi și recomandări

O baie mare poate deveni un refugiu de răsfăț și relaxare datorită spațiului generos care îți permite să fii creativ și să integrezi strategic mai multe obiecte sanitare. Descoperă în rândurile de mai jos câteva sfaturi și recomandări care să te ajute să amenajezi spațiul generos din baia ta la potențialul său maxim!

Include o cadă de baie freestanding

Cada de baie freestanding este cunoscută și sub denumirea de cadă tip insulă sau cadă de mijloc și reprezintă o opțiune modernă pentru amenajarea unei băi. Aceasta poate avea trei sau toate cele patru laturi expuse, iar pe lângă confortul oferit, are și un rol estetic important, fiind un element central al amenajării. 

Cada are nevoie de suficient loc pentru a fi montantă. Tocmai de aceea, plasată în centrul camerei sau în lateral, sub o fereastră, aceasta constituie o piesă excelentă pentru băile spațioase. Deseori asociate cu luxul și eleganța, căzile insulă au un caracter atemporal și-ți oferă posibilitatea de a te relaxa într-un cadru prețios. De exemplu, poți găsi o astfel de cadă de baie pe mathaus.ro, printre o mulțime de alte modele, culori, forme și materiale. 

Montează două lavoare 

O altă recomandare este să instalezi două chiuvete. Acestea sunt ideale atât pentru cupluri, cât și pentru familiile în care membrii folosesc aceeași încăpere. Lavoarele separate oferă fiecărei persoane un spațiu personal. Pe lângă faptul că sunt practice, ele creează puncte de atracție deosebite și asigură o simetrie plăcută planului de amenajare.

La fel ca în cazul căzilor de baie, și aici ai o mulțime de opțiuni din care poți alege, în funcție de materialul din care este fabricată, culoarea și dimensiunile acestora. Pe scurt, există lavoare din ceramică, porțelan, oțel, compozit, piatră naturală, lemn și sticlă. Aspectul lor  este dat de forma și culorile alese. Poți opta pentru chiuvete rotunde, ovale, pătrate, dreptunghiulare, dintr-o paletă variată de nuanțe, de la alb la culori închise. 

Combină mai multe culori și texturi

Decorarea băilor în alb sau în combinații de culori deschise pot face ca încăperile mai mici să pară mai mari. În schimb, băile spațioase îți permit să fii mai îndrăzneț în ceea ce privește combinațiile de culori și texturi. 

De exemplu, poți opta pentru două materiale de pardoseală, cum ar fi gresia și granitul, pentru a delimita zonele din încăpere. De asemenea, poți alege inclusiv materiale naturale, cum ar fi lemnul sau piatra decorativă și pereți în culori neutre, de la nuanța fildeșului la cafeniu. Combinațiile de modele, culori și texturi sunt infinite. Dacă ai nevoie de recomandări în această direcție, apelează la un specialist! 

Adaugă plante verzi 

Un alt avantaj al băilor mari este că-ți permit să incluzi plante fără să-i influențeze funcționalitatea. Multe plante se dezvoltă bine în medii umede, așa cum sunt cele din familia Yucca, eucaliptul curgător și aloe. Dacă îți place să te simți în armonie cu natura, decorează-ți baia cu plante agățătoare, flori ornamentale și palmieri de interior. 

Mai mult, poți alege montarea unui perete viu care să creeze o experiență exotică. Realizat din mușchi, licheni și ferigi uscate, peretele viu este un element estetic deosebit, mai ales dacă este amplasat în contrast cu gresia și obiectele sanitare.

Există nenumărate opțiuni pentru a amenaja o baie spațioasă. Dacă ai nevoie mai multe recomandări și sfaturi privind stilizarea acestei încăperi, intră în contact cu un specialist pentru a alege materialele de construcții potrivite proiectului tău și obiectele sanitare care corespund preferințelor tale!