Aniversare în post-pandemie: ce cadou memorabil și sigur îi poți lua partenerului

Pandemia ne-a reconfigurat viețile pe toate planurile: sistemul medical a fost afectat, economia zdruncinată, iar stilul nostru de viață, dat peste cap. După mai bine de un an de pandemie, recunoaștem: suntem temători și copleșiți. Însă pandemia nu a pus „stop” în viețile noastre: zilele trec în continuare. Și aniversările nu stau pe loc. Pe lângă panoplia de efecte negative pe care le are, pandemia ne-a adus și ceva bun: am înțeles că vrem mai mult. Că simbolic nu e suficient ca să fim fericiți. 

 

Dar și că lucrurile materiale ne aduc o fericire de moment – și în pandemie avem nevoie de fericire a la long. Tot acum am învățat și că e vital să transformăm fiecare moment din viață într-o celebrare – aniversările în cuplu sunt acum evadare din banalul cotidianului, așa că trebuie să profităm. 

 

Cum celebrezi partea Yin a relației

Când vorbim despre cadouri pentru femei, pătrundem într-o zonă aparent provocatoare: avem la dispoziție genți, parfumuri, îmbrăcăminte sau dibăceli emoționante – însă apare capcana Nu am mai luat asta cumva? sau Oare nu are asta deja? Cadourile enumerate sunt bunuri care ne fac viața mai frumoasă pentru acum. 

Însă în timp le vedem ca efemere – gențile, parfumurile sau ceasurile nu ne aduc, într-un plan mai profund, niciun soi de împlinire pe termen lung. Totodată, pandemia ne-a făcut să ne dorim însetați amintiri bune. Având parte de mai bine de un an pandemic, cu izolare la domiciliu și mobilitate redusă, amintirile pe care le avem sunt, în mare parte, din living. Însă aniversările ne oferă prilejul să creăm amintiri. 

Acum este momentul ideal pentru cadourile-experiență pentru parteneră: fie că vorbim despre masaj, ateliere de parfumerie, city-break-uri romantice sau salturi cu parașuta, aceste cadouri generează amintiri. Experiențele sunt cadourile pe care le primești acum, dar al căror efect rămâne cu tine pe tot parcursul vieții. 

 

Energia masculină și cadourile evergreen 

Bărbații sunt cunoscuți ca fiind dornici de adrenalină și de senzații unice, motiv pentru care obiectul perfect al cadoului aniversar îl poate constitui o experiență pe măsură. Pe lângă clasicele ceasuri sau cămăși, partenerul tău merită mai mult: o escapadă în adrenalină. Sau romantism. Sau…ambele. 

Când alegi cadouri pentru el nu uita să ai în vedere ce i-ar plăcea lui, chiar dacă pe tine nu te atrage – cadoul este, la urma urmei, destinat lui. Cadourile-experiență sunt favoritele bărbaților întrucât sunt altceva – unice, creative, fascinante, experiențele îi fac și pe domni să trăiască momentul cu adevărat. Aniversarea de cuplu poate căpăta acum o nouă valență, întrucât vă puteți „cinsti” cu o experiență comună: un city-break care să cuprindă și tir cu arcul, și masaj thailandez. Iar după o astfel de escapadă, nicio geantă și niciun ceas nu va mai conta.

După pandemie, nimic nu va mai fi la fel. Studiile arată că ultimul an ne-a schimbat obiceiurile de consum: apreciem mai mult produsele locale și antreprenorii mici, dar și obiectele unice, cadourile inedite – nu doar pentru că ne fac să ne simțim bine, ci pentru că ne ajută să ne re-echilibrăm pe plan emoțional. Anul pandemic reconfigurează felul în care oferim și primim cadouri – darul trebuie să fie o experiență care să ne ajute să fim mai bine în raport cu noi înșine și cu lumea.