Aspecte esențiale în alegerea lenjeriei de pat

Cu toții avem lenjerii de pat pe care le folosim pentru a dormi cât mai confortabil, pentru a proteja salteaua și pentru a-i da dormitorului un aspect plăcut și călduros. Știm că poate părea banal de simplu să alegi un astfel de produs, însă, îți vei da seama că nu e tocmai așa în momentul în care nu alegi o lenjerie potrivită.

În cele ce urmează, vrem să îți prezentăm care sunt cele mai importante criterii pe care e bine să le iei în calcul când vrei să cumperi o lenjerie de pat de pe Talis.ro sau din alte magazine online/staționare.

Mărimea

Acesta e primul și cel mai important lucru. Degeaba ai ales cel mai calitativ și frumos material, dacă nu ții cont de dimensiuni. Aici trebuie să cunoști foarte bine dimensiunea saltelei, dar și marimile pilotei și pernelor.

Cearceaful de pat trebuie ales în așa fel încât să acopere cât mai bine salteaua. Daca ai o saltea pentru o singură persoana și grosime de până în 20 cm, atunci ai nevoie de un cearceaf de 140 x 200 cm. Dacă salteaua e mai groasă, de aproximativ 20-30 cm, atunci trebuie să cumperi un cearceaf de 180 x 220 cm.

În ceea ce privește paturile duble, dacă salteaua e de 160 x 200 cm, un cearceaf de 200 x 220 cm ar trebui să fie suficient, iar dacă salteaua e de 180 x 200 cm, ai nevoie de un cearceaf de 220 x 240 cm.

Referitor la cearceaful de pilotă și la fețele de pernă, aceste produse se aleg în funcție de dimensiunile pe care le au. E bine să fie cât mai potrivte, pentru că materialul în plus te va incomoda.

Materialul

Nu e bine să alegi la voia întâmplării, ci trebuie să ții cont de caracteristicile fiecărui material în parte și să cumperi ce e mai potrivit și confortabil pentru tine. Cel mai frecvent pilotele sunt fabricate din:

Bumbac – material care are capacitate de absorbție bună, pentru a nu transpira și pentru a-i permite pielii să respire, este ușor de întreținut, nu produce alergii și are un preț accesibil.

Bumbac satinat – e o bună alegere pentru cei care caută lenjerii de pat pentru sezonul călduros, deoarece acest material este răcoros. Totodată, el e și foarte confortabil, deoarece e moale și fin.

Bumbac flanelat – acest material e întâlnit la lenjeriile de pat destinate anotimpurilor răcoroase, deoarece are o textură moale și pufoasă. E tot ce au nevoie persoanele mai friguroase.

Bumbac ranforce – este întâlnit foarte frecvent, din el fiind realizate lenjerii pentru toată perioada anului. Produsele fabricate din acest material sunt ceva mai scumpe, dar și calitatea e una superioară.

Tip de închidere/prindere

În ceea ce privește cearceafurile de pat, ele pot fi de doua tipuri – clasice, care se bagă sub saltea și cu elastic. Pentru mulți cele din a doua categorie sunt mai confortabile, deoarece sunt ușor de schimbat. Nu sunt însă foarte variate când vorbim de imprimeuri și materiale.

Pilotele și fețele de pernă se pot închide cu fermoar, nasturi, snur sau scai. Cea mai potrivită metodă e cea care crezi că ți-ar fi ție cea mai confortabilă.

Design

Bineînțeles trebuie să alegi și o lenjerie de pat și în funcție de design. Partea buna aici e ca ai de unde alege. Există o mulțime de imprimeuri pentru toate gusturile.

Ținte cont de aceste aspecte, dar și de conținutul pachetului, modalitatea de curățare și uscare, dar și de preț și nu vei da greș cu alegerea făcută.

CategoriiFără categorie