Beneficiile mierii de manuka asupra sănătății

Mierea are un conținut bogat în elemente vitale pentru sănătate: antioxidanți, minerale – potasiu, magneziu, calciu, enzime, vitaminele A, C, D, K, vitamine din complexul B, acizi organici, ea este de fapt un superaliment. Fiecare dintre aceste elemente are o influență pozitivă asupra stării noastre de sănătate și oferă remedii naturiste pentru tratarea a numeroase afecțiuni digestive, respiratorii, dermatologice, infecții, deficiențe de imunitate etc.

Există numeroase soiuri de miere de albine, ce depind de tipul de floare din care a fost cules polenul și de anumiți factori de mediu, precum climă, tipul solului, zonă, altitudine, vegetație. Fiecare dintre aceste soiuri are o culoare, o densitate și un gust specific și vine cu efecte terapeutice generale și specifice, în funcție de specia de plantă principală din care a fost extrasă.

Cele mai întâlnite soiuri sunt: mierea poliflora, mierea de tei, mierea de salcâm, mierea de mană, de floarea-soarelui, de rapiță, de coriandru. Alte soiuri mai rare de miere sunt: mierea de brad, de mentă, de cimbrișor, de zmeur, de castan, de lavandă și mierea de manuka.

Mierea de manuka este o miere monofloră, obținută din nectarul florilor arbustului de manuka, originar din Noua Zeelandă. Ea este considerată regina tuturor tipurilor de miere, datorită proprietăților sale deosebite, cu efecte spectaculoase în tratarea multor afecțiuni și în întărirea sistemului imunitar. Culoarea ei este portocaliu-opac, iar gustul este dulce caramelizat, cu aromă de eucalipt. Ceea ce o deosebește de celelalte tipuri de miere este conținutul de metilglioxal, ce îi conferă proprietăți antibacteriene extraordinare. Concentrația acestei substanțe active, numit factor  MGO™ , determină calitatea și eficiența mierii de manuka.

www.eherbal.romagazin online de produse naturale și bio  vă indică mai jos câteva beneficii generale ale acestui produs miraculos și extraordinar:

  • Datorită prezenței substanței metilglioxal, acest tip de miere are efecte extraordinare asupra întăriri sistemului imunitar.
  • Fiind un produs antibacterian și antiinflamator, folosirea ei pentru tratarea rănilor, pe lângă efectele calmante, conduce la regenerarea rapidă a leziunilor dermatologice și la refacerea rapidă a pielii. Datorită acestor proprietății folosirea ei este extrem de eficientă și în tratarea afecțiunilor respiratorii. Poate fi folosită cu efecte spectaculoase și în cosmetică.
  • Conținutul ridicat de carbohidrați, prezența fructozei și glucozei, fac din această miere un energizant natural recomandat sportivilor și copiilor. Glucoza oferă imediat energie, iar fructoza, fiind absorbită mai lent, eliberează energie în mod treptat și constant.
  • Deoarece mierea este un produs transformat de albine din nectar și polen, ea este și un produs antialergenic. Folosită constant, după vârsta de 1 an, în cantității ce cresc treptat, ea previne apariția alergiilor la copii.
  • Conținutul de probiotice, bifidobacterii și lactobacili susține un bun metabolism, previne și combate eficient bolile digestive.
  • Prezenta flavonoidelor are rolul de a reduce riscul apariției cancerului.
  • Folosită cu regularitate, mierea poate fi benefică și în tratarea anumitor stări de anxietate, dereglări hormonale și la menținere unei bune funcționări a creierului.

Pentru a vă bucura din plin de efectele benefice și pentru a achiziționa în siguranță acest tip de miere este indicat să o achiziționați din surse cât mai sigure. Intrați pe Eherbal.ro și alegeți în siguranță acest tip de miere certificat.