Care sunt noile reglementari in ceea ce priveste obiceiul inmormantarii si ce avantaje aduce o firma de servicii funerare?

Cand vine vorba de trecerea in nefiinta a unei persoane dragi, de multe ori suntem cuprinsi de o amaraciune profunda, care ne lasa paralizati de durere. Astfel, riscam sa scapam din vedere anumite reglementari si legi ale statului, in ceea ce priveste obiceiul inmormantarii. Acest protocol devine din ce in ce mai bine delimitat din punct de vedere legal, iar cine nu respecta noul cod de legi poate risca o amenda usturatoare, inadecvata in aceste momente de cumpana.

Anul trecut, Guvernul a stabilit un set de noi hotarari in ceea ce priveste organizarea si desfasurarea unei inmormantari, in cele mai mici amanunte. De aceea, multe firme de servicii funerare au adoptat noua legislatie, oferind o serie de facilitati care respecta aceste reglementari si le integreaza in traditia de inmormantare a persoanei defuncte.

Chiar daca inmormantarea trebuie sa urmeze un sir de reguli stricte, sunt inca multe persoane care nu cunosc toate aceste reglementari. Spre exemplu, sunt putini cei care stiu ca trupul persoanei decedate trebuie dus la groapa intr-un interval de maxim 36 de ore de la constatarea decesului, fapt ce intra in antiteza cu traditia crestina, ce presupune ca defunctul sa fie plans timp de 3 zile, timp in care este tinut acasa. Amenda pentru nerespectarea acestei legi poate ajunge chiar si la 10.000 de Lei!

In acest caz, pentru a evita eventualele probleme si a nu risca amenzi usturatoare, este indicat sa apelati la o firma de servicii funerare cu experienta in domeniu. Aceasta este la curent cu noile reglementari, ceea ce va fi un real ajutor in organizarea procesului de inmormantare.

Este de asemenea necesar sa cereti ajutorul unei firme specializate cat mai curand. De aceea, daca locuiti in Bucuresti, in cartierul Rahova sau in Cotroceni, este recomandat sa apelati la o firma de servicii funerare din sectorul 5 care va va fi alaturi in cel mai scurt timp, pentru a incepe derularea procedurilor legale, dar si a celor traditionale, in ceea ce priveste o inmormantare. Tot ce trebuie sa faceti este sa apelati oricand la numarul de telefon 0769 99 00 00.

Astfel, specialistii in servicii funerare, care cunosc indeaproape toate etapele preliminarii pentru a asigura o ceremonie optima, va stau la dispozitie cu informatii si servicii profesioniste, pentru a intocmi toate formalitatile aferente intr-un timp cat mai scurt. Dintre acestea fac parte:

– constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un cadru medical de specialitate, pus la dispozitie de firma de servicii funerare;

– declararea decesului si eliberarea unui certificat atestator;

– obtinerea avizelor necesare de la SANEPID si Procuratura etc.

– realizarea dosarului pentru ajutorul de inmormantare, daca e cazul;

– intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, in cazuri speciale;

– obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia;

– intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare.

In plus, personalul expert si calificat in servicii funerare va prelua sarcinile delicate, precum imbalsamarea, toaletarea si asezare persoanei decedate in sicriu. Astfel, o firma de servicii funerare se asigura de indeplinirea tuturor normelor de igiena si conservare, pe care apropiatii celui defunct le pot omite.

Iti recomandam sa apelezi cu incredere la ajutorul unei firme de servicii funerare din Bucuresti, precum Casa Funerara Bucur, care iti va fi alaturi cu profesionalism si compasiune, usurand aceasta situatie grea.