Ce beneficii oferă practicarea boxului

Îți place să faci sport și ești în căutare de noi provocări în fiecare zi? Îți poți testa limitele cu ajutorul boxului, un sport practicat atât de femei, cât și de bărbați. Boxul implică atenție, coordonare și multă mișcare, elemente care te ajută să menții o sănătate optimă.

Vrei să afli care sunt beneficiile pe care le oferă practicarea boxului? Ți le prezentăm pe toate, în articolul de mai jos!

Boxul îți tonifică corpul

Unul dintre principalele avantaje pe care ți le aduce practicarea boxului este obținerea unui corp tonifiat! Boxul are rolul de a lucra toate grupele de mușchi și îți îmbunătățește condiția fizică, punând în mișcare toate zonele corpului. Deși ai putea crede că îți vei moela mai mult partea superioară a corpului, boxul îți lucrează atent și picioarele. Motivul este simplu, ești nevoit să te miști rapid, să nu îți pierzi echilibrul și să te aperi în fiecare moment de loviturile adversarului.

Boxul te ajută să slăbești

Vrei să te menții în formă sau chiar să scapi de câteva kilograme în plus? Alege boxul, un sport care te ajută să transpiri! Poți arde sute de calorii într-o singură ședință de box, în funcție de gradul de intensitate și de tipurile de exerciții fizice pe care le practici.

Mai mult, boxul arde grăsimea, fie că aceasta este stocată în zona abdomenului, a brațelor, a fesierilor sau a coapselor.

Boxul îndepărtează riscul apariției bolilor cardiovasculare

Din fericire, practicarea boxului contribuie și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Mușchii se contractă, depui un efort fizic complex și toți mușchii corpului sunt folosiți în timpul antrenamentului de box.

În acest fel, inima este forțată să lucreze la intensitate maximă și să pompeze sângele în organism în ritm alert. Datorită acestui lucru, scade riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare. Cumpără saci de box de calitate și bucură-te de antrenamente pline de beneficii, fie că îl practici acasă sau la sală de gimnastică.

Boxul te ajută să-ți îmbunătățești coordonarea

În practicarea acestui tip de sport, sincronizarea dintre mâini, picioare și ochi este esențială. Boxul te ajută să-ți îmbunătățești coordonarea și te ajută să-ți menții poziția, balansul și stabilitatea.

Boxul te învață să te aperi

Un alt avantaj al acestui sport este acela că deprinzi diverse tehnici utile de autoapărare. Pe lângă faptul că boxul te determină să ai mai multă încredere în forțele proprii, te ajută să te aperi în cazul în care ești amenințat sau îți este pusă în pericol integritatea fizică.

Boxul te scapă de stres

Nu în ultimul rând, boxul te ajută să te relaxezi și să îndepărtezi momentele stresante cu care te confrunți pe parcursul unei zile. Fiindcă boxul necesită toată atenția ta, atunci când intri în ring, te vei concentra exclusiv pe mișcări, lovituri și eschive.

Cu ajutorul antrenamentului de box, scapi de grijile cotidiene și crești nivelul de serotonină, hormonul care îți crește starea de bine.

Boxul crește stima de sine

În timpul sesiunilor de box, ești nevoit să te miști constant. De aceea, practicarea boxului nu aduce doar schimbări evidente pentru sănătate, ci și pentru psihicul tău. Odată cu schimbarea corporală, reușești să-ți crești stima de sine și să fii mulțumit de ceea ce vezi atunci când te privești în oglindă.

Menține o greutate corporală optimă și ia în calcul practicarea boxului, un sport care aduce numeroase beneficii pentru sănătatea ta fizică și psihică.