Ce faci când se strică display-ul telefonului

Display-ul telefonului se poate strica din foarte multe motive, de la folosirea neglijentă a acestuia, până la diferite accidente, zgârieturi, lumină puternică sau chiar viruși digitali ce afectează integritatea software și hardware a smartphone-ului.

Dacă ai probleme cu telefonul, iar display-ul acestuia nu funcționează corespunzător, atunci iată ce poți face pentru a remedia situația!

Display spart

Una dintre cele mai comune probleme ale telefonului este spargerea display-ului. Aceasta poate fi cauzată de zgârieturi puternice sau de lovituri. Înlocuirea display-ului este cea mai ușoară soluție pentru problema ta, însă este recomandat să apelezi la o persoană cu expertiză în domeniu. Nu încerca să schimbi tu singur ecranul!

Alegerea unui display de telefon se realizează în funcție de bugetul, cerințele și modelul telefonul fiecăruia, însă este important să investești o sumă mai mare de bani pentru display, mai ales dacă îți dorești ca acesta să fie rezistent și durabil în timp.

Display-ul pâlpâie

Foarte multe persoane se confruntă cu un display al telefonului care pâlpâie sau care dă erori, fie de culoare sau de imagine. Aceste probleme pot avea atât cauze interne, de software, dar și externe, de la lovituri, umiditate sau temperaturi extreme.

Iată câteva soluții care te-ar putea ajuta în rezolvarea acestei probleme:

  • Dă restart la telefon – de cele mai multe ori un simplu restart va repara problema actuală cu care te confrunți.
  • Intra în Safe Mode – din păcate, opțiunea de Safe Mode este disponibilă doar pe telefoanele ce folosesc Android. Aceasta opțiune nu te va ajuta sa rezolvi problema, însă vei ști dacă situația neplăcută este de la software sau de la ecran, înainte de a reseta telefonul.
  • Resetează telefonul din fabrică – resetarea din fabrică a telefonului va duce la pierderea tuturor datelor: poze, videoclipuri muzica si aplicații, așa că asigură-te că ți-ai făcut un back-up înainte de a repara telefonul.
  • Caută update-uri pentru telefon – de foarte multe ori telefoanele încep să funcționeze mai greu sau chiar să întâmpini erori și schimbări de culoare pe display atunci când există noi update-uri pentru acestea. În cazul în care există, atunci nu trebuie decât să actualizezi sistemul smartphone, iar defecțiunea display-ului se va remedia.

Latență în comenzi

Dacă display-ul tău afișează imaginile mai greu și sacadat atunci când telefonul este la încărcat, atunci se recomandă să aștepți până când acesta se încarcă și nu mai este conectat la o sursă de curent. De cele mai multe ori, acest lucru este întâmpinat la telefoanele vechi sau care nu au cele mai recente update-uri. Display-ul își va reveni numaidecât după deconectarea telefonului de la sursa de curent.

Ține cont de informațiile oferite și încearcă pe cât posibil să remediezi problemele display-ului încă de la prima apariție a acestora. În caz contrar, ecranul poate întâmpina și alte situații neplăcute sau chiar problema inițială să se agraveze.