Ce fel de mașină se potrivește unui conducător auto începător

Conducătorii auto începători sunt predispuși la mai multe greșeli în trafic, până se acomodează  și încep să-și perfecționeze tehnicile de condus și parcat. Tocmai de aceea, la început nu este necesar să aibă o mașină nouă cu extrem de mulți cai putere. O variantă second hand poate fi numai bună pentru a se acomoda și a experimenta cât mai multe. 

Iată aici câteva sugestii cu privire la dotările mașinii potrivite pentru un începător:

Consum redus de carburant

Pentru un șofer începător este important și aspectul consumului, așa că ar trebui să te orientezi către o mașina care să consume relativ puțin, pentru a nu avea niște costuri foarte mari. Mașinile puternice vor consuma automat și mai mult carburant, așa că pentru primii ani, alege o variantă cu mai puțini cai putere, care să te ajute să ai și un consum redus, mai ales dacă te plimbi mult în oraș, unde consumul crește considerabil. Pe Dibas.ro găsești multe variante de autoturisme second hand, de unde poți alege exact modelul care se potrivește dorințelor tale. 

Capacitate cilindrică a motorului mică

Fiind la început, prudența trebuie să caracterizeze stilul tău de condus. Astfel că trebuie să alegi p mașină cu o capacitate cilindrică a motorului mică. Aceasta va avea și un cost mai redus, astfel că vei reuși să te încadrezi chiar și dacă beneficiezi de un buget mai mic pentru achiziționarea primei mașini. De asemenea, trebuie să ții cont că oricum în primul an nu este indicat să te aventurezi la viteze foarte mari, existând chiar și anumite limite suplimentare – în afara localității viteza maximă trebuie să fie cu 10 km/h mai puțin decât limita legală. 

Nu ține cont de anul fabricației 

Desigur că o mașină din ultimii ani, poate părea tentantă, însă una mai veche poate merge la fel de bine, mai ales dacă ești începător. Este chiar indicat să îți iei o mașină mai veche pe care să apuci să îți șlefuiești abilitățile de condus, ca mai apoi pe viitor când îți achiziționezi o mașină mai nouă să știi cum să o manevrezi, fără să-i provoci stricăciuni. 

Nu căuta cele mai moderne dotări 

Pentru început important este să înveți să stăpânești cât mai bine tehnica. O mașină cu multe dotări te poate induce în eroare, fiind chiar mai multe elemente pe care trebuie să te concentrezi în același timp, fapt ce va fi clar derutant. Astfel, că dotările suplimentare nu sunt necesare în primii ani. Mai ales că, aceste accesorii cum ar fi camera pentru parcare, senzorii de parcare ș.a. vin și cu un cost semnificativ mai ridicat. 

Așadar, acestea au fost sfaturile cu privire la alegerea mașinii ideale pentru un începător auto. Puterea mare, anul de fabricație recent și accesoriile moderne sunt niște opțiuni de care nu trebuie să ții neapărat cont în primii ani de condus, când o să ai parte de o perioadă plină de experiențe noi din care vei învăța cum să te descurci pe viitor în trafic chiar și în condiții mai puțin favorabile.  

 

Sursă foto: pexels.com

CategoriiFără categorie