Ce sunt, ce avantaje ofera tavanele extensibile, unde pot fi montate si ce modele exista?

Fie ca proiectezi decorul interior al unui spatiu office, comercial sau propria casa, de cele mai multe ori inclini spre modele simple pentru ca sunt mai usor de adaptat unui cadrul general de decor. Insa optiunea unui tavan clasic, de nuanta alba poate fi tern, in timp ce personalizarea acestuia pe nevoile de business sau gusturile proprii, va contribui la alte beneficii si va oferi un plus de confort.

Asadar, ce sunt tavanele extensibile?

Acestea sunt „constructii” complexe, ce sunt realizate dintr-o membrana extensibila si sunt montate pe un cadrul suspendat. Tavanele extensibile nu trebuie sa fie confundate cu bine cunoscutul model de tavan fals, din gips carton.

In zona de business tavanele extensibile sunt solicitate pentru ca se monteaza usor, rapid si fara prea mult „deranj” ceea ce permite finisarea unui spatiu in doar cateva ore. In plus, tavanele se pot personaliza prin foto imprimare fie cu
imagini din catalogul de tavane extensibile DecorStyle, fie cu propriile imagini. Astfel se pot obtine texturi variate si nuante cromatice chiar si pentru cele mai exigente si rafinate gusturi.

Ce avantaje poti obtine cu tavane extensibile?

Un tavan extensibil se instaleaza usor si rapid, fara sa fie necesara depunerea unui efort deosebit, fara praf, murdarie sau neplacutele pete de vopsea lavabila. De multe ori, intregul montaj este desfasurat de echipe mici de doi-trei muncitori cu experienta, motiv pentru care si costurile sunt mai reduse. Astfel, tavanul extensibil este o solutie ideala cand se doreste o investitie mai mica, ce nu necesita repararea partii vizibile a unui tavan.

Intretinerea nu este costisitoare si nu necesita o atentie deosebita, insa daca se doreste curatarea acestuia de eventuale pete sau grasimi, o simpla laveta cu apa calda si sapun sau un produs universal de curatat sticla, pot face minuni.

Aspectul initial pe care il are un tavan extensibil se pastreaza pentru pe o perioada lunga de timp, fara sa fie necesare conditii speciale de pastrare sau intretinere. Din acest motiv, tavanele extensibile fie pot fi schimbate tematic in campanii de marketing ale companiilor sau pot fi mentinute, fara nevoia de redecorare timp de mai bine de 20 de ani.

Tavanele extensibile ofera o foarte buna protectie impotriva apei. In situatia neplacuta in care se creaza o inundatie fie din neglijenta vecinilor, fie din pricina defectelor constructiei, membrana din PVC este water proof si poate retine mari cantitati de lichid, evitand astfel ca efectele nedorite sa se extinda asupra altor obiecte decorative si in interiorul spatiului.

Unde poate fi instalat un tavan extensibil?

Un tavan extensibil este solutia optima pentru spatiile de business cum sunt cladirile de birouri, cafenelele, barurile si restaurantele, cabinetele medicale, saloanele sau shworoom-urile, spatiile de divertisment, in sali de sport, in spatii rezidentiale si in subsoluri iluminare naturala, putand fi utilizate tavanele iluminate cu linii LED.

Specialistii de la DecorStyle.ro pot realiza tavane obtinute cu usurinta, cu o multitudine de efecte estetice ( nori, stele si constelatii, modele artistice complexe, constructii de forme 3D (bolte, arcade, ogive, valuri, inele sau conuri).

Prin urmare, daca ai un business, activezi in domeniul decoratiunilor interioare sau doresti un mod facil si de efect pentru redecorarea casei, montarea unui tavan extensibil poate fi solutia optima pe care o cautai.