Cele mai profitabile culturi agricole in 2020

 Profitul nu este obtinut doar din plantatiile de zeci de hectare. O afacere poate fi dezvoltata si din plantatii de dimensiuni medii, usor de intretinut. Daca te gandesti sa dezvolti o afacere, iata care sunt cele mai profitabile culturi in 2020:

Capsunele

Cultura de capsune este una dintre cele mai profitabile, iar investitia este reprezentata doar de achizitionarea unor soiuri de calitate. Evident, intretinerea unei astfel de culturi necesita munca fizica, dar vei fi rasplatit in plin sezon, atunci cand fructele vor fi la mare cautare.

Care sunt cele mai apreciate soiuri de capsune

Oamenii aleg sa cumpere capsune in primul rand, in functie de gustul, apoi de aspectul acestora. Pentru a bifa ambele caracteristici, trebuie sa alegi un soi de calitate, dar in acelasi timp sa tii cont de tipul solului, dar si de conditiile climatice.

  • Soiul Vibrant- este unul dintre cele mai timpurii si calitative soiuri. Capsunele obtinute sunt gustoase, rezistent si se pastreaza mai bine in timp decat alte soiuri.
  • Soiul Matis- este un soi de capsune ce rezista foarte bine impotriva bolilor.
  • Soiul Elegance- acest soi rezista foarte bine temperaturilor mai scazute.

 Cum se intretine cultura de capsune

Asa cum spuneam, cultura de capsune este profitabila si foarte usor de intretinut. Se adapteaza usor aproape oricaror conditii, insa sunt afectate de umiditatea in exces.

Recolta obtinuta la un hectar este de aproximativ 20-25 tone.

Murele

O alta idee de afacere profitabila este cultura de mure, mai ales atunci cand stii sa iti vinzi productia la un pret competitiv. Ca si in cazul capsunelor, murele se pot consuma sub diferite forme, iar acesta este unul dintre cele mai mari avantaje si cea mai important aspect pe care mizeaza majoritatea agricultorilor.

Cand si cum se planteaza murele

Murele se planteaza la sfarsitul toamnei, in lunile octombrie si noiembire, insa sunt si soiuri ce se pot planta primavara, in lunile martie si aprilie. Procesul de plantare este relativ simplu: se sapa gropi de 40 cm adancime si 30 cm diametru si se adauga un amestec format din pamant si ingrasamant natural.

Dupa plantare, este de preferat sa fie instalat un sistem de irigare prin picurare si trebuie sa te asiguri ca fiecare planta primeste 5 litri de apa in fiecare zi.

Coacazele negre

Datorita beneficiilor pe care le au asupra organismului, coacazele negre sunt la mare cautare. Daca te gandesti la dezvoltarea unei afaceri profitabile, cu siguranta cultura de coacaze negre iti va aduce satisfactie financiara.

Productia obtinuta este de  8-10 tone la hectar, iar plantatia poate rezista pana la 12 ani de la infiintare.

Daca ai un teren agricol, acum este momentul sa pui la punct o afacere profitabila! Inainte de toate, asigura-te ca nu vei intampina probleme si informeaza-te corespunzator despre modul in care trebuie sa ingrijesti plantatiile. Ti-am pregatit si un articol despre cel mai bun erbicid total. Astfel, vei sti cum sa iti protejezi eficient culturile si vei obtine recolte de invidiat!