Cum îți amenajezi locuința cu bani puțini

Gândul că nu ai bani suficienți pentru decorarea sau amenajarea unei case nu trebuie să te sperie. Din contră, chiar designerii de interior spun că este posibil să reușești cu un buget mic, dacă ai imaginație și răbdare. Vei vedea că nu este nevoie să cheltuiești o avere pentru a face din locuința ta un loc primitor, amenajat potrivit gusturilor tale.

Iată câteva idei și sfaturi utile, care te pot ajuta să amenajezi locuința fără a investi foarte mulți bani. 

Alege din timp piesele de mobilier și accesoriile

Ca să-ți amenajezi locuința cu bani puțini, dacă ai deja un buget stabilit, ai nevoie de timp și răbdare ca să urmărești piesele de mobilier sau accesoriile dorite. Vei găsi multe oferte online, dar și în magazinele fizice. Spre deosebire de ofertele din online, într-un magazin poți vedea clar dacă dimensiunile şi culorile sunt potrivite pentru interiorul dorit. Produse de calitate la prețuri mici găseşti şi în magazinele de mobilier outlet.

Renunță la ideea unui mobilier masiv în favoarea altor spații de depozitare

Poți face o economie substanțială în amenajare dacă renunți la o parte din mobilierul masiv în favoarea altor soluții de depozitare. De exemplu, în locul unui dulap mare în dormitor sau a unei vitrine din living poți opta pentru etajere sau rafturi discrete şi coșuri de depozitare, elegante, amplasate din loc în loc. 

Optează pentru tapet de perete pentru a nu fi nevoită să zugrăvești

O variantă la îndemână la care poți apela atunci când amenajezi locuința este să folosești tapet în loc să zugrăvești pereții. Tapetul are avantajul texturilor variate, se aplică cu ușurință şi te ajută să economiseşti.

Renunță la un covor masiv și alege covoare la preț mic

Pe lângă faptul că te vor scuti de o cheltuială mare, covoarele de dimensiuni mai mici înveselesc mai bine o cameră, deoarece le poți amplasa în zone diferite ale acesteia. Vei crea astfel arii distincte, mai bine delimitate și structurate, pentru diverse tipuri de activități: cea de socializare din jurul unei canapele, cea de lucru sau cea de joacă pentru copii. 

Opțiunile pentru covoare de diverse dimensiuni sunt pe cât de variate, pe atât de ușor de adaptat la diferite tipuri de interioare. Te vor încânta cu siguranță deoarece, pe lângă aspectul lor variat, permit întreținerea și curățarea mult mai rapidă, fiind realizate cu fir scurt sau mediu, o tehnică diferită față de cele clasice, din lână. 

Recondiționează o canapea sau niște fotolii

Pentru zona de living poți să optezi pentru niște fotolii sau o canapea veche pe care doar să le retapițezi, pentru un aspect cu totul nou. În multe cazuri, acestea au o rezistență mai bună decât cele moderne. 

Ca să-ți amenajezi locuința cu bani puțini este nevoie de un pic de imaginație și creativitate, pentru a găsi soluțiile cele mai bune și accesibile. Fii sigură că, înarmată cu răbdare, vei găsi variantele cele mai potrivite pentru tine, ca să creezi interiorul pe care îl dorești!