Cum menții pielea mâinilor hidratată după foarte multe spălări

Îngrijirea mâinilor este deja o obișnuință pentru noi. Spălarea acestora este un ritual deprins încă din copilărie și pe care îl facem după anumite acțiuni: când sunt murdare, după ce am venit în contact cu diverse suprafețe, înainte de a ne așeza la masă sau după ce am folosit toaleta. O igienă corectă a mâinilor nu este un moft, ci o problemă de igienă personală. 

În special în această perioadă de luptă cu combaterea virusurilor, una dintre principalele recomandări ale medicilor este cea de spălare cât mai frecventă a mâinilor sau de folosire a soluțiilor cu alcool, motivul fiind simplu: virușii și microbii nu rezistă dacă ne dezinfectăm corespunzător. Astfel că am ajuns să ne spălăm pe mâini mult mai des.

Pe de altă parte spălarea sau dezinfectarea prea frecventă duce la un dezechilibru al pielii, care se traduce prin uscarea sau deshidratarea excesivă  a mâinilor. 

Cum faci să îți menții pielea mâinilor hidratată după foarte multe spălări?

Iată câteva sfaturi de tratament pentru pielea deshidratată după foarte multe spălări, pe care le poți pune în aplicare direct la tine acasă și care te vor ajuta să restabilești echilibrul natural al pielii mâinilor.

  • Folosește un săpun delicat, care nu agresează pielea. În acest fel vei asigura hidratarea de care mâinile au nevoie, fără a le distruge stratul lipidic protector. 
  • Folosește o cremă hidratantă după fiecare spălare. Soluțiile antibacteriene utilizate pentru dezinfectare sunt dure pentru mâini, așa că nu uita ca după fiecare spălare să utilizezi o cremă hidratantă  pe care să o masezi bine până când se absoarbe complet în piele. 
  • Folosește produse de îngrijire care să nu conțină ingrediente chimice, ci naturale. Acestea se adaptează cel mai bine la pH-ul pielii și sunt absorbite cu ușurință, pe când cele chimice usucă și mai mult pielea. Surse foarte bune de hidratare pentru piele sunt untul de Shea, ce asigură protecție împotriva factorilor externi, sau untul de migdale, un aliat excelent pentru mâini și unghii sănătoase datorită vitaminei E pe care îl conține. Pe acestea le regăsești în varianta de săpun lichid L’Occitane, iar în acest fel ajuți pielea din exterior lăsând-o hidratată, suplă și catifelată.
  • Nu uita să te hidratezi și din interior cu minimum 1.5 l de apă zilnic.
  • Include în dieta ta alimente benefice pentru piele, care ajută la refacerea nivelului de hidratare, cum sunt cele care conțin acizi grași sau vitaminele. Unele dintre cele mai bune surse de acizi grași sunt avocado, nucile, semințele de in, uleiul de măsline sau orice fel de pește oceanic (somon, ton, hering).

O dietă echilibrată, dar și o hidratare suficientă se observă în primul rând asupra ridurilor care se formează pe piele, deci și asupra mâinilor. Asigură-te că le acorzi îngrijirea de care au nevoie urmând aceste recomandări.