Cum poți preveni problemele de sănătate provocate de un stil de viață sedentar

Pentru menținerea unei sănătăți optime, ai nevoie de mișcare constantă și de adoptarea unui plan alimentar corect. Totuși, sedentarismul reprezintă o problemă reală în societatea modernă, cauzată de lucrul la birou și de petrecerea timpului la TV sau la laptop. Sedentarismul aduce numeroase efecte negative, precum bolile cardiovasculare, obezitatea sau diabetul, de care trebuie să te ferești.

Vrei să știi cum poți să previi problemele de sănătate cauzate de un stil de viață sedentar? Iată câteva recomandări de care poți ține cont, pentru o minte sănătoasă într-un corp sănătos!

Menține o condiție fizică optimă

Fiindcă opusul sedentarismului este mișcarea, este recomandat să faci exerciții fizice în fiecare zi, chiar și pentru câteva minute. Iată câteva forme de activitate fizică pe care te poți baza, fie că sunt efectuate acasă, în aer liber sau la sală:

  • Mersul pe jos, în parc sau în jurul blocului
  • Plimbări cu bicicleta alături de familie sau prieteni
  • Exerciții fizice pentru toate grupele de mușchi
  • Exerciții aerobice, care reduc apariția bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii
  • Ridicarea de greutăți
  • Urcarea scărilor
  • Înotul
  • Alergările ușoare

Adoptă o alimentație corectă

În afară de exercițiile fizice care sunt esențiale pentru o sănătate de fier, ai nevoie și de un plan alimentar corect. Astfel, încearcă să eviți carbohidrații în exces și zahărul rafinat, căutând opțiuni sănătoase pentru fiecare masă.

Consumă cât mai multe fructe și legume, alături de ulei de măsline și îndepărtează grăsimile nesănătoase. Mai mult, nu uita să te hidratezi! Este esențial consumul a cel puțin 2 litri de lichide în fiecare zi.

Ai grijă la poziția corpului

Pentru a preveni problemele de sănătate din cauza sedentarismului, încearcă să-ți schimbi și poziția corpului. Astfel, când trebuie să te așezi, încearcă să folosești posturi de genul ghemuit, care necesită contracții musculare suplimentare.

În acest fel, îți ții mușchii în mișcare și te și relaxezi.

Plimbă-te mai des

Nu ai timp suficient să te bucuri de plimbări prin parc? Încearcă plimbările chiar și atunci când vorbești la telefon, indiferent dacă ești în casă sau în aer liber. Totodată, poți să porți ciorapi compresivi medicinali, care îmbunătățesc circulația sângelui și previn inflamatiile.

 

Găsești ciorapi compresivi de pe meia.ro, care îți oferă o senzație de prospețime și relaxare pe tot parcursul zilei. Purtarea ciorapilor compresivi este recomandată persoanelor care stau pe scaun sau în picioare timp îndelungat și resimt o senzație de greutate în picioare.

Mergi pe scări

Ai nevoie de puțină mișcare? Ce ai spune să mergi mai mult pe scări, în loc să iei liftul? Coboară și urcă scările ori de câte ori este posibil, astfel încât să te menții activ din punct de vedere fizic pe parcursul zilei.

Un alt truc pe care îl poți folosi pentru a fi nevoit să mergi pe jos mai mult include parcarea mașinii mai departe de bloc sau de casa în care locuiești. Acest lucru te ajută să faci o plimbare rapidă, cu efecte benefice asupra sănătății tale.

Ține cont de aceste trucuri utile și vei observa schimbări notabile! Sedentarismul aduce numeroase efecte negative asupra sănătății tale, de aceea trebuie să te menții activ din punct de vedere fizic, să mănânci sănătos și să te plimbi mai des. Toate aceste activități te ajută să te simți bine și să arăți bine, indiferent de vârstă.