Cum să ai grijă de un smartwatch? 7 sfaturi utile

Un smartwatch este un device inteligent, care se poartă la încheietura mâinii. El îndeplinește mai multe funcționalități, care combină un ceas cu un telefon și chiar un laptop. Deoarece includ tehnologii avansate, ceasurile inteligente sunt foarte vulnerabile și au nevoie să fie protejate foarte bine. Indiferent dacă este vorba despre cameră video, ecran tactil, GPS ori senzori pentru măsurarea funcțiilor corpului, toate acestea trebuiesc curățate, ferite de lovituri, de umezeală ori surse de căldură. 

1.Montează o folie de sticlă pentru protejarea ecranului

Orice model de smartwatch are un ecran sensibil care trebuie ferit de orice tip de șocuri mecanice ori chimice. Montarea unei folii speciale, din sticlă rezistentă va proteja ecranul și va ține la distanță orice risc de zgâriere sau chiar spargere a acestuia. Descoperă multitudinea de smartwatch-uri de la Mobino.ro și nu uita să verifici și oferta de folii de protecție din sticlă securizată. Chiar dacă vizibilitatea ecranului va avea puțin de suferit după montarea acestei folii, avantajele din punct de vedere al protecției merită acest mic disconfort. 

2.Încarcă mereu bateria

Durata de viață a bateriei scăzută a bateriei este cea mai des întâlnită problemă care duce la stricarea ceasurilor inteligente. Pentru a preveni această situație ce îți va micșora timpul de utilizare a investiției pe care ai făcut-o, asigură-te că de fiecare dată când încarci smartwatch-ul, bateria ajunge la 100%. Dacă bateria nu este încărcată mereu complet și corect, va suferi de o uzură progresivă care poate duce la o deteriorare totală. 

3.Curăță periodic smartwatch-ul

Ecranul smartwatch-ului tău nu este unul obișnuit, ci o adevărată operă tehnologică ce nu poate fi curățată cu mâneca de la cămașă ori cu prosopul de la bucătărie. Alege întotdeauna o lavetă fină din microfibră și oprește ceasul înainte de a-l curăța. Dacă ceasul este foarte murdar, în special pe partea care vine în contact cu pielea, poți utiliza o soluție specială, care nu afectează materialele din care este fabricat. Evită orice alte materiale inclusiv șervețelele din hârtie, deoarece pot zgâria ecranul și pot afecta senzorii care permit  funcționarea tactilă. Nu folosi niciodată produse de curățare pentru uzul casnic, indiferent dacă sunt soluții universale sau speciale pentru suprafețe din sticlă. Acestea nu sunt destinate electronicelor și îți pot distruge total ceasul. 

4.Ferește-l de umiditate

Chiar dacă unele modele de smartwatch sunt rezistente la apă, de cele mai multe ori trebuie activată o funcție specială. Din acest motiv, toate ceasurile inteligente trebuiesc ferite de umezeală, de la piscină sau plajă și până la baia proprie sau oala cu ciorbă. 

5.Nu purta alte bijuterii pe aceeași mână

Deși brățările și charmurile sunt foarte la modă în prezent, acestea nu trebuie să fie purtate alături de un smartwatch deoarece îl pot lovi sau zgâria. Orice șoc fizic sau mecanic va deteriora senzorii, iar ecranul ceasului tău nu va mai funcționa. 

6.Evită sursele de căldură

Temperaturile ridicate, inclusiv căldura soarelui, pot deteriora complet un smartwatch. Evită să porți ceasul inteligent la plajă, atunci când gătești sau când te bucuri de căldura unui șemineu. De asemenea, atunci când îți usuci părul sau îți calci hainele, va trebui să ferești cât mai bine ceasul de căldură. 

7.Nu purta ceasul în timpul anumitor activități

Există situații în care ceasul îți este de un real folos, măsurând numărul de pași ori ritmul inimii. Cu toate acestea, evită să porți smartwatch-ul dacă faci activități ce îi pot afecta integritatea, cum sunt de exemplu alpinismul sau înotul. De asemenea, în timp ce grădinărești sau faci curat în casă, este de preferat să scoți ceasul de la mână. 

Ține cont de recomandările de mai sus, iar ceasul tău inteligent te va bucura cu funcțiile lui pentru o durată cât mai lungă de timp. 

CategoriiFără categorie