Cum scapi de senzația de picioare obosite? Cele mai eficiente remedii

Oboseala generalizată se poate manifesta în multe feluri, dar, pentru cei care petrec mult timp în picioare, apare senzația de picioare obosite. Aceasta nu este o problemă izolată, ci dimpotrivă, este întâlnită la mai multe categorii de vârstă. Mai mult, cei care se confruntă cu probleme ale circulației sanguine simt un disconfort în zona picioarelor mai des.

Dacă ai și tu această problemă, există mai multe modalități prin care poți să o combați. Iată câteva exemple de remedii eficiente:

Poartă încălțăminte comodă

Încălțămintea poate face diferența în ceea ce privește confortul picioarelor. Chiar dacă încălțările cu toc îți creează cele mai multe probleme, și mulți bărbați, dar și femei care poartă încălțăminte cu talpă plată se confruntă cu senzația de picioare obosite. Dacă îți faci griji că încălțămintea comodă nu se potrivește ținutelor tale, nu uita că multe branduri s-au specializat pe încălțăminte comodă, cu multe stiluri. 

Fă baie cu apă fierbinte

Un remediu simplu, dar, de multe ori uitat, este baia cu apă fierbinte. De aceea, seara, cu o oră înainte de culcare, stai în cada cu apă fierbinte în care adaugi, în prealabil, sare de baie. Acest lucru îți va îmbunătăți circulația datorită dilatării vaselor de sânge și vei avea o perioadă de confort sporit pe timpul nopții.Varianta este și mai potrivită pe timpul iernii. Dacă, într-o seară, ți-e imposibil să petreci mai mult timp în cada cu apă fierbinte, încălzește un prosop și ține-l în jurul picioarelor, sau pune apă caldă într-o sticlă din plastic în același scop. 

Masează-ți picioarele

Baia cu apă fierbinte este minunată pentru această problemă, dar, dacă îți continui seara cu un masaj, te vei simți și mai bine. Obții efectul dorit, de calmare a durerilor, dacă aplici o crema pentru picioare de la Loccitane cu mișcări circulare. În acest fel, vei stimula circulația sângelui și vei avea o senzație plăcută mult timp. Pe termen lung, masajele se vor dovedi unele dintre cele mai eficiente remedii. 

Poartă ciorapi potriviți

Zona gleznelor este foarte importantă, pentru că aici nivelul de compresie este mai ridicat. De aceea, purtarea unor ciorapi medicinali ajută circulația sanguină, previne dilatarea venoasă și remediază senzația de picioare grele.

Fă sport

Dacă locul de muncă îți permite, ia câteva pauze în plus față de colegii tăi și relaxează-te pe un scaun comod. Și, nu uita un lucru cert: sportul ajută. 

Iată câteva mișcări care te vor ajuta:

  • Pune picioarele în mișcare prin rotirea gleznelor sau încercând să apuci diverse obiecte micuțe, cu degetele de la picioare;
  • Așază o sticlă (din sticlă) pe podea, acoper-o cu un prosop și rotește-o cu talpa piciorului pentru câteva minute;
  • Rotește gleznele în timpul programului și încearcă să aplici presiune cu ajutorul palmelor o dată la câteva ore.

Picioarele sunt cele care susțin întreaga greutate a corpului și au, de cele mai multe ori, de suferit. Dacă te confrunți cu o astfel de problemă, aplică, măcar parțial, unele dintre remediile de mai sus.