De ce este indicat să consumi produse BIO

Suficient de controversate și subiectul unor teme și discuții interminabile în cadrul seminariilor de sănătate, produsele bio sunt extrem de populare în ambele baricade ale experților. De data aceasta, noi vom încerca să vorbim despre avantajele pe care ți le aduc aceste produse și despre cum le poți transforma într-o soluție pentru a avea o alimentație mai sănătoasă. Iată care sunt cele mai importante motive pentru care ar trebui să consumi produse BIO:

  • Este mult mai prietenos pentru mediu

La scară mică, creșterea industrială a legumelor sau fermele de animale de mici dimensiuni nu par să producă foarte multe daune mediului înconjurător. Cu toate acestea, lucrurile se schimbă când privim în ansamblu, la nivel global. Pentru a satisface nevoia de consum și pentru a produse cantități enorme de legume, fructe și produse din carne, apelăm la tot felul de proceduri care dăunează mediului înconjurător.

Alternativa pentru produse BIO încurajează consumul de produse care sunt crescute fără substanțe chimice sau cu îngrășăminte naturale rezultate din recolte sau industrii adiacente. Animalele crescute în medii bio sunt tratate corespunzător în spații deschise, hrănite natural și fără stimulenți de creștere. Un bun exemplu de astfel de produs este acest ulei de cocos pentru gătit.

  • Produse mult mai nutritive

Iar nutriția nu este nici măcar cel mai important factor măsurabil, dar chiar și conținutul de antioxidanți este mult mai mare în cazul produselor care au fost crescute sau produse în regim bio. Un mod foarte simplu prin care putem explica acest fenomen este la nivel de proces. Cu cât un proces de cultivare sau de creștere este mai artificial și mai sintetic, cu atât valorile nutritive sunt mai scăzute. Nu vei putea compara niciodată un aliment crescut într-un mediu controlat, cu un aliment crescut în sol de pădure, foarte bogat în nutrienți și îngrășăminte naturale.

Un ulei de cocos presat la rece va fi cu mult mai nutritiv și mai calitativ decât un ulei foarte procesat, trecut prin mai multe procese termice. Fiind presat la rece, acesta nu își forțează toți nutrienții să își schimbe forma chimică.

  • Natura este responsabilă de maturitatea produselor

Spunem asta pentru că într-un regim bio, produsele nu vor fi niciodată culese înainte de a ajunge la maturitate. Această practică este mai des întâlnită la produsele unde se intenționează creșterea sau coacerea forțată și accelerată. De exemplu, industria bananelor este cunoscută pentru faptul că fructele se culeg extrem de devreme deoarece acestea ajung să se coacă singure până când ajung în supermarketuri. În realitate, pentru că ele sunt culese cât încă sunt crude, le privează pe acestea de un conținut de nutrienți bogat.

Concluzie

Poate că acum te vei gândi de două ori înainte de a ignora produsele bio din rafturile magazinelor. Acestea sunt în esență mai scumpe doar pentru că au un impact mai pozitiv în ansamblu.

CategoriiFără categorie