De ce sa alegi printul digital pentru etichete?

Etichetele imprimate digital sunt etichete de inalta calitate care pot fi utilizate pentru practic orice proiect. Spre deosebire de presele flexografice care utilizeaza placi polimerice pentru a transfera cerneala pe materiale, presele digitale folosesc puncte de cerneala pentru a recrea o imagine dintr-un fisier digital. Procesul este foarte similar cu modul in care functioneaza imprimanta pentru birou. Daca ideea de etichete personalizate este noua pentru tine sau daca mai cauti motive pentru a face trecerea de la etichetele flexografice la cele digitale, am pentru tine acest ghid pentru a te ajuta sa intelegi avantajele imprimarii digitale.

Rezultate rapide – Imprimarea etichetelor digitale nu necesita placi, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa platesti pentru o placa de imprimare pentru fiecare culoare de pe eticheta. Fara placi inseamna un timp de configurare mai scurt, astfel incat etichetele pentru afacerea ta sunt imprimate mai repede – si vei primi etichetele in timp mai scurt.

Calitate inalta – Cand vine vorba de etichetele produselor, grafica si culorile de inalta calitate atrag cel mai bine atentia. Masina de print digital polikrom UV sau cu solvent imprima la o rezolutie foarte mare fata de printarea traditionala, astfel incat etichetele sa aiba imagini clare si culori ca in viata reala.

Pretul – Lipsa placilor si timpul de instalare mai mic al imprimantei inseamna ca costurile pentru tiparirea etichetelor digitale sunt relativ scazute pentru cantitatile mici in comparatie cu etichetele flexografice.

Capacitate pentru cantitate mica de etichete – acest cost / beneficiu este maximizat si pentru cantitati mici de etichete personalizate. Un alt avantaj al printului digital: poti comanda doar cantitatea de etichete de care ai nevoie chiar acum, in loc sa comanzi o cantate mare doar pentru a obtine cel mai bun pret.

Flexibilitatea designului – Pentru a fi competitiv, ar trebui sa analizezi in mod regulat daca design-ul pentru proiect functioneaza pentru a atrage publicul tinta. Costul tiparirii noilor modele de etichete pe o presa flexografica poate fi afectat de costul total al taxei pentru placi si taxelor de instalare. Daca ai mai multe modele pentru etichetele produsului, costurile se aduna destul de repede. In cazul printului digital, nu exista astfel de taxe, deci se poate incepe printarea etichetelor cat mai repede.

Printul digital este popular in multe nise de produse, deoarece poate imprima 500 sau 5.000 de etichete personalizate, fiecare eticheta individuala continand informatii diferite. Aceasta caracteristica deschide noi posibilitati creative pentru personalizarea etichetelor: se pot adauga nume dintr-o baza de date, numere consecutive, mai multe coduri de bare sau chiar se pot imprima mai multe versiuni ale aceleiasi etichete!