De ce trebuie să folosești anvelope de iarnă?

În fiecare iarnă, este obligatoriu să ai anvelope de iarnă pe autovehicul, din decembrie și până în martie.  Dar de ce trebuie ne schimbăm anvelopele în fiecare iarnă? Care sunt diferențele reale între o anvelopă de vară și una de iarnă? Totul este vorba despre eficiență … și cauciuc! Pentru a înțelege mai bine diferența dintre anvelopele de vară și anvelopele de iarnă și de ce este atât de important să respecți regulile siguranței rutiere, iată câteva explicații care vor face să înțelegi mai bine de ce trebuie să schimbi anvelopele.

Ce este o anvelopă de vară?

Anvelopa de vară este suficient de flexibilă pentru a adera bine pe carosabilul uscat, dar are și caneluri special concepute pentru evacuarea apei în caz de ploaie. Această este cea mai comună anvelopă. De fapt, mașinile sunt vândute de obicei cu anvelope de vară.

Este foarte important să nu conduci cu anvelope de vară pe timp de iarnă! Pentru că temperatura de 7 grade Celsius, anvelopele de vară tind să se întărească și să-și piardă aderența. Ce se întâmplă dacă circuli iarnă cu anvelope de vara? Pierzi controlul și manevrarea devine dificilă, iar distanța de frânare crește , ceea ce este foarte periculos, în special pe drumurile cu zăpadă sau gheață. În plus, ești pasibil de o amendă grea!

Ce este o anvelopă de iarnă?

O anvelopă de iarnă este proiectată să funcționeze mai bine la frig și zăpadă. Cauciucul rămâne suficient de flexibil pentru a avea o aderența bună, în timp de zăpadă și ploaie, datorită unei benzi de rulare special sculptate. Cauciucul anvelopei de iarnă este proiectat să rămână flexibil, chiar sub temperatura de 7 grade. În timp ce anvelopa de vară se întărește pe vreme rece, anvelopa de iarnă continuă să  adere bine, îmbunătățind manevrarea și menținând o distanță bună de oprire. În plus, are caneluri mai profunde pentru a preveni acumularea zăpezii, ceea ce reduce semnificativ riscul de acvaplanare.

Ce este o anvelopă 4-season?

Pentru a evita schimbarea anvelopelor de două ori pe parcursul anului (și depozitarea acestora), unii șoferi preferă să se bazeze pe anvelopele omologate pentru toate anotimpurile. Într-adevăr, aceste anvelope sunt prezentate că un bun compromis între anvelopele de vară și de iarnă, datorită unui amestec specific de cauciuc (atât rigid, cât și flexibil) și unui design special lucrat pentru a combină aderența pe sol uscat și umed.

Din păcate, încercând să se adapteze tuturor vremurilor, anvelopa 4-season nu oferă o adevărată experiență de șofat pe timpul iernii.

Pe AnveloStar.ro găsești mereu o gama largă de cauciucuri de vara si de iarna, pentru toate bugetele.