Decorarea biroului de acasă: 5 idei interesante

Lucrezi destul de des de acasă? Poate că ar fi timpul să îți reamenajezi spațiul de lucru și să îți transformi biroul într-un adevărat sanctuar de inspirație de productivitate. Urmând câțiva pași simpli, îți poți amenaja foarte ușor biroul, astfel încât să te poți bucura de tot confortul.

Alege o cameră luminoasă

Dacă nu ai o cameră specială pentru birou, poți improviza un spațiu de lucru, în living, sau în dormitor. Iar dacă ai un balcon încăpător, poți profita de spațiul liber, pentru a-ți amenaja chiar acolo un birou.

 

Dacă alegi să îți amenajezi biroul în living sau în dormitor, trebuie să alegi piese potrivite cu designul din restul camerei. Apoi, va trebui să te asiguri că biroul este orientat spre fereastră, astfel încât să beneficiezi de cât mai multă lumină.

 

De obicei balconul este folosit ca spațiu de depozitare, însă, acesta poate fi foarte ușor amenajat și transformat într-un spațiu de lucru creativ.

Delimitează creativ spațiul de lucru

Atunci când lucrezi de acasă trebuie să te bucuri de tot confortul. Așa că pe lângă alegerea unui mobilier de calitate, este important să te ocupi și de delimitarea zonei în care îți vei amenaja biroul. 

 

Poți alege un tapet interesant, care să învioreze atmosfera, sau poți opta pentru o variantă mai simplă, cum ar fi niște tablouri canvas, pe care le găsești cu un simplu click aici. De asemenea, îți poți delimita zona de lucru cu un covor simplu și de efect, sau cu o bibliotecă din lemn.

Alege un birou în funcție de nevoile tale

Încearcă să alegi un birou care să se plieze pe specificul job-ului tău, dar care să fie în același timp potrivit cu restul design-ului din cameră. 

 

În cazul în care ai nevoie doar de un laptop și de câteva accesorii de dimensiuni reduse, poți alege un birou minimalist și câteva decorațiuni simple, care să nu încarce inutil spațiul din cameră.

Optează pentru culori care îți sporesc creativitatea

Într-un spațiu de lucru, culorile sunt foarte importante, atât din punct de vedere estetic, cât și mental, deoarece îți pot influența starea de spirit. Dacă vrei să te concentrezi fără probleme asupra task-urilor de la job, poți opta pentru culori neutre, precum alb, gri, crem sau negru, pentru că acestea nu distrag atenția. În schimb, dacă vrei să adaugi o notă de vitalitate biroului tău, poți să combini aceste nuanțe cu unele vibrante, precum verde, roșu, galben sau albastru. 

 

Alege decorațiuni care te inspiră

Chiar dacă ai ales un mobilier de calitate, funcțional și confortabil, poți amenaja spațiul de lucru într-un mai personal, folosind câteva decorațiuni. De exemplu, dacă iubești plantele, poți așeza pe birou câteva ghivece cu flori. 

 

Astfel, vei fi mult mai productiv și vei lucra cu drag, într-o cameră care îți transmite optimism, liniște și inspirație.

 

Dacă vei ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit, te vei bucura de un birou modern și elegant, care te va motiva cu siguranță să fii mai productiv.