Fimasoft susține prin soluții digitale adoptarea rapidă a Plăților Instant în România

Noua normalitate: Plăţile interbancare instant!

 

Serviciul Plăți Instant în lei asigură transferul banilor în mai puțin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema națională de plată care guvernează acest instrument de plată.

În acest moment, în România există 5 bănci care au în portofoliul de servicii plățile instant, iar pe măsură ce mai multe bănci vor adera la noua schemă de decontare, transferurile în timp real vor deveni noua normalitate, devenind accesibile tuturor clienților bancari.

Anul acesta am finalizat în timp record, alături de Vista Bank, parteneri cu care colaborăm din anul 2016, un nou proiect de succes: Plățile Instant. Fiind printre primele 5 astfel de implementări din România, putem spune că am contribuit la dezvoltarea serviciilor digitale în țara noastră, aducând în mediul bancar siguranță și rapiditate în ceea ce privește transferul de bani” a declarat Mircea Butnariu, Partener asociat, Fimasoft.

“Aderarea la infrastructura de Plăți Instant face parte din strategia de îmbunătățire a experienței bancare a clienților noștri prin servicii digitale mai performante şi rapide. Am pornit acest proiect din dorința ca toți clienții Vista Bank să beneficieze de noua viteză de transfer, disponibilă oricând, inclusiv în afara orelor de program, atât pentru tranzacțiile efectuate prin Internet și Mobile Banking, cât și de la ghișeu. Soluția de conectare dezvoltată de Fimasoft ne-a facilitat implementarea serviciului într-un timp foarte scurt, cu economie de resurse interne și în condiții de maximă siguranță.” a declarat Radu Gerea, Director IT, Vista Bank.

Infrastructura pentru procesarea plăţilor instant a fost dezvoltată de către TRANSFOND încă din anul 2019, deschizând astfel drumul către alinierea României la cele mai avansate standarde în domeniu.

La finalul lunii noiembrie 2019, Fimasoft, companie de inovație tehnologică 100% românească, a implementat modulul de Plăți Instant pentru a 3-a bancă din România participantă la acest sistem, Libra Internet Bank, ca o extensie firească a modulului de Plăți SEPA integrat cu TRANSFOND și SWIFT.

În august 2021, Fimasoft a finalizat cu succes implementarea Modulului de Plăți Instant pentru Vista Bank, a cincea bancă din România care oferă clienților proprii posibilitatea să efectueze plăți instant.

În anul 2014 am dezvoltat și implementat în premieră contul bancar 100% online în România și experiența dobândită în cele 2 implementări de succes ne face încrezători să ne implicăm alături de următoarele bănci care doresc să inoveze și să acorde atenție clienților lor, în ciuda contextului extern, pandemic, din această perioadă. În acest fel vom reuși împreună să susținem transformarea care schimbă bankingul în direcția digitală. Dorim alături de noi în următoarea etapă de dezvoltare parteneri la fel de determinați și future-oriented, care au în planul strategic aderarea la Sistemul de Plăți Instant!”, a mai declarat Mircea Butnariu, Partener asociat, Fimasoft.

 

Despre FIMASOFT

Fimasoft companie de inovație tehnologică 100% românească, implicată în dezvoltarea de produse software digitale încă din anul 2012, este una dintre companiile producătoare de software dinamice, având creștere constantă în ultimii 5 ani. Fimasoft este specializată în implementarea și dezvoltarea de produse software integrate în vederea optimizării proceselor de afaceri, prin intermediul tehnologiei. Pentru următorii ani are în plan să continue dezvoltarea accelerată atât în Romania cât și în CEE pentru a deveni un important furnizor de soft românesc.