Forte Vita Farm – farmacie online autorizată de Ministerul Sănătăţii

Rețeaua de farmacii Forte Vita Farm, cu 14 farmacii deschise în județul Argeș, a primit licenţa de autorizare de la Ministerul Sănătății pentru divizia proprie online. Forte Vita Farm comercializează online şi livrează către pacienți produse naturiste, parafarmaceutice şi produse cosmetice.

În cadrul farmaciei online fortevita.ro se pot comanda sute de medicamente fără rețeta sau suplimente alimentare, pentru uz intern, cât și pentru uz extern.

Pentru fiecare produs din farmacia online din Pitești, utilizatorii găsesc pe site toate informațiile de care au nevoie: prospect, rezumat caracteristici produs, conform reglementarilor în vigoare, informații care se regăsesc si pe site-ul oficial al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

„Activitatea farmaceutică este mult diferită de orice activitate economică, pentru că ea se adresează persoanelor aflate în suferință. Pacientul trebuie să aibă încredere în tine, să se poată baza pe cunoștințele tale, să se întoarcă în farmacie mulțumit de calitatea recomandărilor pe care i le-ai oferit” , declară Dan Ungureanu, farmacist și manager al farmaciilor Forte Vita Farm.

Vânzarea online si eliberarea medicamentelor de tip OTC nu sunt permise fără solicitarea si centralizarea unor informații punctuale despre pacient, cum ar fi vârsta, tratamentul pe care il urmează, posibile alergii. Toate aceste informații se salveaza in contul de client.

Un beneficiu extrem de util este ca pacientul poate sa adreseze întrebări directe unui farmacist in timp real, online. Conversația va fi salvata pentru a se crea un istoric personalizat. Colectarea datelor personale ale clientului si salvarea conversațiilor cu farmacistul reprezinta obligații impuse de lege. De reținut faptul ca aceste informații respecta regulile GDPR (Regulamentul General privind protecția datelor).

Farmacia online asigură livrarea gratuită a produselor, la fiecare comandă de peste 199 de lei.

În 24 aprilie 2019 au intrat în vigoare normele de aplicare ale Legii nr. 160/2018 (pentru modificarea şi completarea Legii Farmaciei nr. 266/2008), ce permite farmaciilor să vândă online medicamente fără prescripție medicală. Din acel moment, farmacia Forte Vita Farm a făcut eforturi pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților, prin oportunitățile oferite de canalul de vânzare online, foarte accesibil pentru utilizatori.

Rețeaua Forte Vita Farm are o experiența de 22 de ani în domeniul farmaceutic, cu 14 farmacii deschise în orașul Pitești si în mediul rural, în județul Argeș. Farmacia pune în slujba pacienților o echipă permanentă de 40 de farmaciști și asistenți specializați, care lucrează în permanentă cu profesionalism.