Fortnite Battle Royale, noutati si strategii de joc

Fortnite Battle Royale este un joc de shooting, pe o harta foarte mare unde sunt pusi 100 de playeri si doar unul poate fii castigator. Fortnite Battle Royale incepe pe o insula, dupa care toti cei 100 de playeri  sunt bagati intr-un autobuz care zboara cu ajutorul unui balon. Directia autobuzului este diferita de la joc la joc si jucatorii trebuie sa isi aleaga o zona unde sa se arunce. O data ce un jucator se arunca, acesta poate sa isi deschida un fel de parasuta sau o umbrela care ii amortizeaza aterizarea. Daca jucatorul nu deschide aceasta „parasuta”, cand se apropie la o distanta mica de pamant, aceasta se deschide automat.

Ca meciul sa nu dureze foarte mult pana se gasesc toti jucatorii, odata la cateva minute pe harta apare un cert dupa care o furtuna pleaca din marginea hartii si aceasta se indreapta catre cercul de pe harta. Daca cineva sta in aceasta furtuna, la fiecare secunda viata acestuia ii scoade pana moare. O data ce furtuna atinge cercul, aceasta se opreste si pe harta o sa apara un nou cerc. Cercurile vor fi din ce in ce mai mici si de fiecare data in interiorul cercului anterior, asta facand ca jucatorii sa se intalneasca foarte rapid.

Jocul seamana foarte mult cu primul joc Battle Royale, acesta fiind H1Z1 cat si cu PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS. Dar Fortnite Battle Royale este cu mult mai diferit decat cele doua jocuri mentionate. In acest joc, cand atingi pamantul, primesti 6 sloturi pe care le poti ocupa cu arme, potiuni de armura, grenade, bandaje si altele. Fortnite Battle Royale are o grafica de cartoon, fapt pentru care te face sa-ti doresti sa te joci din ce in ce mai mult. Jocul a fost creat de catre compania Epic Games, si acesta se poate juca gratuit. Saptamanal sunt noi update-uri cu arme, skinuri si multe altele pe care le puteti urmari pe http://newsbattleroyale.com/.

Fiecare arma din joc are mai multe culori, acestea incepand de la fara culoare, urmat de culoarea verde, albastru, mov si galben. In timpul jocului, din cer cad niste baloane cu o cutie in care se pot gasi tot felul de arme, cel putin una de culoare galbena. In ultimele updateuri, au bagat aparat de unde se pot cumpara arme cu ajutorul materialelor cat si „shopping cart”, acesta fiind cel mai amuzant lucru din joc.

Fata de restul jocurilor, in Fortnite Battle Royale se pot gasi lansatoare de racheta si de grenade cat si bombe pe care le poti atasa de lucruri, si pe care le poti exploda cu ajutorul unei telecomande. Prima data cand a aparut jocul, erau disponibile si lansatoare de rachete pe care le puteai controla cu ajutorul unei telecomande. Cu cat arma ta are o culoare mai mare, cu atat aceasta este mai puternica. In fiecare weekend, Fortnite Battle Royale lanseaza un nou mod de joc, de exemplu: 50v50, mod in care se gasesc doar arme golden (galbene), cinci echipe a cate 20, mod doar cu awp si multe altele.