Frigider sau combina frigorifica? Ce sa alegi

Daca vechiul frigider s-a stricat si nu mai pastreaza alimentele la fel de proaspete precum o facea in vremurile sale bune, ori poate aspectul sau nu mai este chiar atat de placut in bucataria unde aragazul e nou, iar restul electrocasnicelor mici sau mari au un design modern, ci mai degraba arata de parca ar fi desprins din timp, atunci cu siguranta ar trebui sa faci o investitie si sa il inlocuiesti.

Multi cumparatori se lovesc insa de urmatoarea dilema: ce sa imi cumpar, frigider sau combina frigorifica? Exista o diferenta intre ele, ori doar numele difera? Sau care ar fi cea mai buna alegere?

Ei bine, cea mai buna alegere este influentata de factori subiectivi, insa diferente exista multe si despre acestea vom vorbi si noi in randurile urmatoare.

Frigider sau combina frigorifica? Diferente prin definitie

Frigiderul este un aparat frigorific care iti pastreaza alimentele proaspetele cu temperaturi pozitive, undeva la limita inghetului. Cele mai multe dintre ele au si un congelator, al carui compartiment este destul de mic. Este de asemenea si cel mai vechi tip de aparate frigorifice.

Combina frigorifica are la randul sau doua compartimente: frigider si congelator. Totusi capacitatea este mai mare si de cele mai multe ori congelatorul este in partea de jos, si nu cea de sus precum intalnim la frigiderele clasice.

  • Capacitate

Un detaliu foarte important la aparatele frigorifice este capacitatea. De aceea prima comparatie o facem in functie de capacitate. La acest capitol combinele frigorifice stau mult mai bine decat frigiderele, oferind o capacitate mai mare de stocare ale alimentelor.

Astfel, la partea de capacitate, combinele frigorifice reusesc sa le dea clasa usor frigiderelor, atat la compartimentul pentru frigider cat si la cel pentru congelator.

  • Pret

Pretul este mereu un criteriu foarte important atunci cand facem o comparatie si, dupa cum poate v-ati dat seama deja, frigiderele sunt ceva mai ieftine decat combinele frigorifice. Iar un motiv ar putea fi chiar faptul ca au o capacitate mai mica.

combina-frigorifica-liebherrDe aceea daca ai un buget redus, vei gasi mai usor un frigider cu pret accesibil decat o combina frigorifica.

  • Functii si tehnologii

Asa cum ziceam si mai sus, frigiderele sunt printre cele mai vechi tipuri de electrocasnice. Au evoluat la randul lor destul de mult, iar tehnologia si-a lasat amprenta si pe acest tip de electrocasnice. Totusi, combinele frigorifice parca stau mult mai bine la capitolul dotari, functii si tehnologii.

Trebuie insa sa recunoastem faptul ca nu exista o diferenta imensa, asa ca la acest capitol am putea spune ca este remiza.

  • Design

Specificatiile tehnice nu sunt singurele detalii de care trebuie sa tinem cont atunci cand cumparam electrocasnice. De exemplu sunt multe persoane pentru care designul reprezinta unul dintre cele mai importante criterii atunci cand fac cumparaturi.

Combinele frigorifice au un aspect mai modern fata de frigidere, iar daca nu esti adeptul unui design clasic al bucatariei ci mai degraba vrei o bucatarie stralucitoare si moderna, atunci probabil cea mai buna alegere pentru tine ar fi o combina frigorifica.

logo DemaxDaca si pentru tine designul este un detaliu important, atunci ar trebui sa iti cumperi o combina frigorifica Liebherr deoarece, asa cum poti vedea si pe Demax.ro, acestea chiar arata foarte modern.

Cu toate ca nu este chiar o concluzie valabila in cazul tuturor cumparatorilor, putem spune totusi ca intre frigider si combina frigorifica, cea din urma ar putea fi o alegere mai buna.