Iata cum sa nu te „pacalesti” atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei baterii auto!

Masina pe care o folosesti are nevoie de cateva resurse importante, pentru a putea functiona in mod eficient. Este vorba, in primul rand, despre elemente de caroserie care sa se afle mereu in cea mai buna stare de functionare. De asemenea, motorul trebuie sa poata fi alimentat cu energia necesara pentru a porni si finaliza fiecare cursa.

Fie ca este vorba despre motoare pe benzina sau motoare care functioneaza cu motorina, acestea au nevoie de combustibil pentru a se pune in miscare. Ceea ce au in comun toate masinile, indiferent de tipul de motorizare, este nevoia de acces la o sursa de energie electrica.

Aceasta este cea care garanteaza buna functionare a echipamentelor electrice incluse in angrenajul autoturismului: contactul, becurile, navigatia si orice alt echipament este bazat pe consum de curent electric. In acest sens, masinile sunt echipate cu baterii auto. Iata care sunt criteriile de care sa tii cont, atunci cand alegi bateria pentru masina ta!

Cum sa alegi baterii auto potrivite?

Sunt mai multe criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa alegi solutiile potrivite de baterii auto pentru modelul de masina pe care il detii. Iata care sunt cele mai importante, de care trebuie sa tii cont pentru ca acumulatorul ales sa fie unul potrivit:

1. Compatibilitatea cu masina – fiecare autoturism suporta o anumita categorie de baterii. Diferenta se face la nivel de dimensiuni si de polaritate. Este important sa investesti in modele care sa se potriveasca bine in locasul de sub capota sau din portbagaj. De asemenea, trebuie ca bornele acumulatorului sa se potriveasca cu polaritatea cablurilor autoturismului.

2. Tipul bateriei – exista acumulatoare pe baza de acid si placi de plumb, baterii pe baza de argint-calciu, baterii AGM si EFB. Ultimele doua categorii sunt destinate modelelor moderne de autoturisme. Cele mai populare variante sunt bateriile cu acid si placi de plumb, care nu necesita intretinere prin administrarea de apa distilata in sistemul de incarcare.

3. Capacitatea acumulatorului – este important ca intre capacitatea mentionata pe acumulatorul auto si indicatiile tehnice oferite de producatorul masinii sa existe o compatibilitate clara. Capacitatea unei baterii auto este exprimata in Ah (amperi / ora). Un truc la care apeleaza foarte multi soferi este acela de a alege o baterie similara cu cea inlocuita, in situatia in care informatiile despre amperaj nu sunt vizibile pe suprafata acumulatorului.

4. Termenul de garantie – este foarte important sa achizitionezi un acumulator auto care beneficiaza de un termen de garantie cat mai generos. Unele modele dintre cele pe care le poti accesa prezinta vulnerabilitati, iar defectarea bateriei dupa doar cateva zile, saptamani sau luni de utilizare trebuie sa poata fi rezolvata rapid, prin inlocuirea produsului. Acest lucru este posibil doar daca alegi sa achizitionezi acumulatorul de la un distribuitor care ofera garantie.

Acestea sunt cele mai importante criterii in functie de care trebuie sa alegi variantele de baterii auto pe care sa le montezi pe masina ta. De asemenea, trebuie sa tii cont si de curentul de pornire la rece, structura acumulatorului, precum si de pretul de achizitie. Pe Neobat.ro gasesti cele mai bune baterii originale, astfel incat sa ai certitudinea ca ai acces la variante compatibile cu masina ta!

CategoriiFără categorie