Interesul românilor pentru produse naturale crește în fiecare an

Sănătatea, fie ea mentală sau fizică, a fost dintotdeauna o preocupare pentru românii de pretutindeni. Această preocupare s-a observat și în adoptarea unui nou stil de viață inspirat din țările occidentale, cu accent pe suplimentele nutritive și folosirea cosmeticelor cu ingrediente naturale în compoziția lor.

Consumul de suplimente nutritive și selecția cu mare atenție a alimentelor cu ingrediente bio a devenit o componentă esențială a noului stil de viață adoptat de români. În ultimii ani, valoarea pieței de produse naturiste din România a crescut semnificativ, drept dovadă fiind cererea tot mai mare din partea consumatorilor, diversificarea gamelor de produse cât și numărul din ce în ce mai mare de comerciați.

Astfel, vânzările de produse precum uleiul de cocos, produsele apicole precum mierea de Manuka sau lăptișorul de matcă, cafeaua verde dar și suplimentele alimentare au înregistrat un trend ascendent în fiecare an.

Studiile efectuate pe consumatorii din mediul urban arată o preocupare crescută pentru o alimentație sănătoasă, fapt care a încurajat dezvoltarea comercianților online în această zonă, îmbogățirea gamelor supermarket-urilor cu tratamente naturiste și dezvoltarea magazinelor locale de alimente bio.

O tendință care a dus la creșterea interesului pentru o alimentație sănătoasă a românilor din mediul urban este stilul de viață agitat, sedentar, timpul liber limitat și accesibilitatea achiziției acestor produse din magazinele speciale. În plus, produsele destinate pentru tratamente naturiste sau suplimentele alimentare se pot achiziționa fără prescripție medicală și pot fi eficiente în tratarea sau prevenirea diferitelor afecțiuni, fără a avea efecte secundare asupra sanatatii.

„Corpul nostru absoarbe aproximativ 60% din conținutul cremelor, uleiurilor sau loțiunilor aplicate pe piele. În aceste condiții, este indicat ca acestea să nu conțină ingrediente dăunătoare pentru organism, deoarece în caz contrar pot apărea diferite afecțiuni precum dezechilibrări hormonale sau metabolice. De aceea, soluția este folosirea produselor organice, cu grad nul de risc”, a declarat Cristian Dumitrescu, Managing Partner Sanavita.ro, magazin online cu peste 3.000 de produse naturiste și cosmetice listate.

În prezent, românii se informează din ce în ce mai mult online cu privire la importanța îngrijirii pielii și a produselor cosmetice pe care le utilizează zilic.

De ce să consumăm suplimente nutritive

Faptul că produsele alcătuite din ingrediente 100% naturale înseamnă că în compoziția acestora nu intră deloc substanțe toxice. Ele nu pot genera efecte adverse și nu interacționează cu alte tratamente urmate în același timp cu consumul acestora.

Pentru persoanele cu un stil de viață modern, aceste produse au un aport excelent asupra sănătății, ele asigurând necesarul de nutrienți din organism. Echilibrul natural de suplimente care participă la totalitatea proceselor din corpul nostru elimină cauzele care pot duce la apariția unor afecțiuni. Cu alte cuvinte, consumul de produse naturiste este fundamentul unui stil de viață sănătos, iar utilizarea de cosmetice naturale elimină riscul asimilării de ingrediente toxice de către organism.
„Consumatorii din prezent doresc să fie informați cu privire la produsele pe care le consumă. Prin urmare, ei caută să cunoască date despre produse precum valorile nutriționale și ingredientele, înainte de a lua o decizie cu privire la achiziționare”, a continuat Cristian Dumitrescu, Managing Partner Sanavita.ro.