Investiție de 50 de mii de euro în American Alternative School, singura școală pe modelul ,,flip education” din România

Success Academy, cel mai puternic program de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat pentru copii și adolescenți, din România, în parteneriat cu Mizzou Academy (USA), lansează American Alternative School (AmSchool) – școala gimnazială și liceul cu programă americană și diplome recunoscute internațional, cu o investiție de 50.000 euro.

,,În contextul actual, nevoia de a studia într-un sistem normal, atractiv pentru elevi, ce pune accent pe utilizarea gândirii, și nu doar pe memorare, este mai mult decât justificată. Școala de stat eșuează acum pentru că, deși copiii sunt diferiți, le uniformizează educația. Sistemul nu se adaptează la noile generații. În loc să încurajeze cooperarea, îi menține într-o zonă de competitivitate extremă, fără recompense și cu focus pe pedeapsă. Profesorii nu știu să fie apropiați de elevi. Se impun prin frică și nu știu să estimeze și să antreneze potențialul fiecăruia. Școala eșuează pentru că lucrează ȋn clase supradimensionate, deși știm foarte bine că tinerii sunt performanți în echipe de 4-7.

Ne-am dat seama că este nevoie de “O școală normală la cap”, care îi sprijină pe elevi să fie ei înșiși, fără frica de a fi certați. Este un parcurs de învățare partenerial între copil și profesor”, spune Ovidiu Atanasiu, fondatorul American Alternative School/AmSchool.

Cursurile AMSchool au următoarea structură: Școală Generală (clasele VI-VIII) și Liceu (clasele IX-XII). Sistemul de educație dezvoltat în cadrul University of Missouri de către College of Education oferă modele noi, moderne și eficiente de predare/învățare, iar diploma este recunoscută internațional.

Modelul ,,flip education”, ȋn premieră ȋn România

Modelul ,,flip education” pornește de la elev spre profesor, iar accentul cade pe comunicare, colaborare și performanță. Practic, se inversează rolurile și responsabilitatea ȋnvățării. Prin planificare și obiective clare, tinerii sunt responsabili de propriul lor proces de învățare, iar profesorii au rolul de a-i sprijini necondiționat pentru ca ei să-și atingă obiectivele. Din această perspectivă, profesorul devine trainer, coach și mentor pentru studenții săi.

Particularitățile AMSchool

AmSchool este o școală 100% ,,nouă” ce înglobează cele mai moderne practici educaționale din prezent:

  • Singura școală ,,flip education” din România;
  • Școală fără teme, fără meditații și fără after school;
  • Elevii studiază ȋn clustere de 5-7 copii, nu ȋn clase de 30;
  • Studenții sunt evaluați continuu și ghidați spre traseele profesionale, indiferent de clasa în care se află;
  • Suport personalizat pentru fiecare copil;
  • Spații deschise de învățare (open space learning);
  • Profesori cu funcție de mentori;
  • Echipă de suport formată din traineri, coachi și consilieri educaționali, cu toții implicați în susținerea performanței copiilor;
  • Singura școală din România adaptată 100% la copii, la interesele și talentele lor.