Jucarii educative. Principalele beneficii în dezvoltarea copiilor

Iată un secret pe care nu toți părinții vor să îl recunoască: sunt o mulțime de jucarii educative din care poți alege și care îl vor ajuta pe micuțul tău să se dezvolte. Chiar și cel mai nereușit desen animat sau film, cu ale sale personaje, îi va trimite pe copii în lumea imaginației lor și îi va încuraja să facă un joc de rol prin care să deprindă valorile personajului preferat.

Învață-l să dezvolte abilități artistice de la vârste fragede

Copiii sunt complet fascinați de lumea din jurul lor. Așa că, de ce să nu îi oferi micuțului tău șansa de a surprinde această lume cu instantanee perfecte? O cameră digitală este o modalitate excelentă pentru ei de a-și exersa creativitatea și latura artistică, fiindcă le oferă șansa de a învăța despre concepte precum compoziția și contrastul, încă de la vârste foarte fragede. 

Aparatul foto KidsCam pentru copii are dimensiunea perfectă pentru mâini mici și are o acoperire moale din plastic care îl face ușor de manevrat. Vine cu cablu de încărcare, deci nu este nevoie să cumperi baterii la fiecare câteva zile și fiecare încărcare oferă 1-2 ore de fotografiere. Această cameră vine cu o curea pentru a o menține în siguranță și este disponibilă în mai multe culori diferite. De asemenea, are un joc încorporat pentru a menține copiii interesați să afle despre noua lor cameră.

Anatomia poate deveni o activitate distractivă sub forma unui puzzle

Copilul tău are câteva puzzle-uri cu care se joacă ocazional? Cât de des faci un efort să stai cu el și să-l încurajezi să facă un puzzle? Părinții tind să le ofere o modalitate de a-și ține copiii ocupați și distrați fără să-și dea seama pe deplin de importanța puzzle-urilor pentru dezvoltarea lor. De fapt, multe activități simple pentru copii sunt extrem de educative.

Ei bine, este timpul să lași jucăriile pretențioase cu lumini intermitente și muzică și să insiști pe acele jucării educative clasice, cum ar fi puzzle-urile cu diferite tematici cu ajutorul cărora micuțul tău să învețe ceva cu adevărat.

Dacă un puzzle clasic nu îți surâde nici ție, și mai ales, nici celui mic, poți alege oricând un puzzle anatomic din lemn care prezintă corpul uman! Un astfel de puzzle este creat pe 6 niveluri (corpul băiețelului/corpul fetei, scheletul, organele, educația sexuală, mușchii și corpul). Materialul din care este realizat este un lemn (MDF), bine finisat și foarte viu colorat cu desene explicativ portretizate, așa încât cel mic să înțeleagă funcțiile organismului.

Copilul tău va învăța totul despre corpul uman într-un mod practic și interactiv, dar se va și distra în același timp. Un astfel de joc îi stimulează mintea, funcțiile motorii și îl ajută în recunoașterea formelor, a culorilor, dar și a organelor și părților ce alcătuiesc corpul omenesc.

Stimulează-i creativitatea prin desen!

Creativitatea este capacitatea de a crea ceva nou, fie că este vorba despre un produs, o tehnică sau un mod de a face față realității. În acest sens, desenul este un instrument excelent pentru a stimula creativitatea și imaginația.

Încurajează-ți juniorul să creeze propriile sale proiecte și desene, și ajută-l să includă elemente ajutătoare care garantează succesul unui desen complet.

Te-am pus pe gânduri? Sperăm că da! Dacă te gândești să dăruiești un cadou pentru copilul tău sau pentru cineva drag ție, alege întotdeauna jucarii educative de la Kidino.ro care să le stimuleze creativitatea sau diferitele abilități.