Lansarea unui nou serviciu online de consultanta juridica – Avocat Online

Numeroase case de avocatura incep sa se adapteze tendintelor actuale si ofera servicii juridice de consultanta in mediul online. Aceasta modalitate de prestare a serviciilor este deja abordata multi avocati, care ofera informatii juridice si consultanta juridica, solutioneaza diverse spete contra unui onorariu, prin intermediul mijloacelor de comunicare online.

Aceasta metoda de comunicare online a fost implementata si de catre echipa Ad-Avocat, despre care o sa aflam mai multe in interviul pe care l-am avut cu unul dintre avocati, Av. Claudia Chirita. Vom afla, mai exact, ce inseamna aceasta platforma online, cum putem intra in contact cu un avocat si la ce tip de servicii juridice putem apela pentru solutionarea problemelor.

Cum a luat nastere acest concept de consultanta juridica online?

Av. Claudia Chirita: A fost o chestiune de oportunitate acum. Ne-am gandit ca este timpul sa ne aliniem cu cerintele si stilul de lucru al multora dintre clientii nostri. Am analizat situatia si am ajuns la concluzia ca este mult mai rapid si mult mai simplu, atat pentru clienti sa primeasca raspunsuri imediate noi cat si pentru noi avocati sa oferim consultanta solicitata. Chiar daca procedura se desfasoara in mediul online, ne asiguram ca oferim aceleasi avantaje si beneficii clientilor existenti sau celor viitori.

Cum functioneaza mai exact relationarea avocat-client in mediul online?

Av. Claudia Chirita: Totul este foarte simplu. Persoana interesata intra pe siteul ad-avocat.ro/avocat-online, la sectiunea avocat online si completeaza formularul de programare a consultantei. Acest lucru se realizeaza in cateva minute, dupa ce este trecut numele, prenumele, numarul de telefon, adresa de e-mail, intervalul orar in care sa aiba loc discutia cu avocatul si o descriere a problemei juridice care face obiectul consultantei. Onorariul se plateste cu cardul printr-o metoda online securizata. Se va alege totodata mijlocul de comunicare ce poate fi Skype, Whatsapp sau prin telefon.

Ad-Avocat ofera consultanta juridica online in mod gratuit?

Av. Claudia Chirita: Stim ca exista o serie de spatii online in care se ofera consultanta juridica gratuita. Noi nu oferim consultanta gratuita din simplul fapt ca, dorim ca toti clientii nostrii sa fie tratati in aceiasi masura si sa beneficieze de aceiasi calitate a serviciilor.

Ce fel de probleme de natura juridica pot fi tratate in consultanta juridica online?

Av. Claudia Chirita: Chiar daca discutiile se poarta online, clientii pot sa apeleze la serviciile diferitilor specialisti in drept (drept civil, drept medical, drept comercial, dreptul familie). Oferim suport in vederea infiintarii unei firme, interpretam contracte, sfatuim clientii cu privire la recuperarea de creante si multe altele. Ne ocupam in continuare si de litigii, acesta fiind pasiunea mea ca avocat.

Care sunt avantajele consultantei juridice online?

Av. Chirita: Unul dintre avantaje este posibilitatea de a intra in contact cu clienti din diferite colturi ale tari si chiar din strainatate, Europa. Totul desfasurandu-se de la distanta, in mediul online, locatia nu mai este un impediment. Avocatii din echipa Ad-Avocat sunt vorbitori de limba italiana si au oferit deja consultanta video pentru multe persoane din Italia sau Europa. Un alt avantaj este economisirea timpului pe care clientii il alocau in mod normal deplasarilor si intalnirilor fizice cu avocatii nostri. Toti cei interesati pot completa formularul online si noi vom raspunde prompt, in acelasi mod profesional si responsabil