Preselectii cor de copii la Fundatia Nadia Comaneci

Fundatia Nadia Comaneci organizeaza preselectii pentru formarea corului de copii MiniMe

Corul va fi alcatuit din copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani si va fi coordonat de Florentina Brescanu, profesor de canto, pian si vioara, cu experienta in coordonarea de coruri de copii si adulti.

Preselectiile se desfasoara la sediul Fundatiei Nadia Comaneci, din Bucuresti, Calea Grivitei nr. 150, in perioada 15 – 31 ianuarie 2018, in fiecare zi de luni si miercuri, intre orele 18.30 – 20.00.

Inscrierile la preselectii se fac telefonic la 0741 199 600 sau prin email la office@cursuriminime.ro.

Dupa selectarea copiilor, pregatirile corului MiniMe vor incepe in luna februarie, dupa vacanta semestriala, si se vor desfasura de doua ori pe saptamana – luni si miercuri, de la 18.30, in baza unei cotizatii lunare de 50 -75 de lei, in functie de numarul copiilor din cor.

Corul MiniMe completeaza seria de activitati artistice si culturale ale Fundatiei Nadia Comaneci, din cadrul programului MiniMe.

Programul MiniMe al Fundatiei Nadia Comaneci include diferite activitati pentru copii, precum sport, arte martiale, dans si balet clasic, iar de doua ori pe an fundatia organizeaza si spectacole de dans si balet cu cei peste 100 de copii din cadrul acestui program.

Muzica este arta care reda la cel mai inalt nivel emotiile, reprezentand o resursa importanta care stimuleaza dezvoltarea plenara a copiilor, fiind intotdeauna mijlocul optim de alinare, de mangaiere, de divertisment si usurare sufleteasca. Interesul copilului pentru muzica de toate genurile poate fi stimulat prin auditii muzicale. Arta muzicala contribuie la dezvoltarea multilaterala armonioasa astfel educatia muzicala trebuie inceputa de la o varsta frageda pentru a ajuta la modelarea sensibilitatii artistice.

Muzica ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, a memoriei si a relationarii acestora cu alte persoane de varsta lor si nu numai.

Cantecul are impactul cel mai puternic asupra dezvoltarii psihicului copilului. Este scop si mijloc in terapia educationala, intrucat prin el se concretizeaza majoritatea obiectivelor muzicoterapiei. Datorita accesibilitatii lui si a continutului sau variat se dezvolta vocea, auzul muzical, se formeaza deprinderea de a canta individual sau in grup, se dezvolta dragostea fata de muzica si activitate. Pentru a fi frumos interpretate de copii, cantecele selectionate trebuie sa fie de certa valoare artistica, sa aiba functie cognitiva, estetica si moral-educativa, asa dupa cum arata exemplificarile de mai sus. Cantecele trebuie sa fie bine realizate artistic, in asa fel incat sa genereze trairi estetice puternice si durabile.