Primul vin spumant din Romania medaliat la Campionatul Mondial de Spumante

In cadrul galei organizata la The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018 (CSWWC), ce a avut loc, in 24 octombrie 2018, la Londra, au fost anuntati castigatorii trofeelor si campionii regionali ai diferitelor categorii. Noua editie a Carassiei Blanc de Blancs, premiata in iulie cu medalia de aur, a fost distinsa acum cu premiul Best in Class la categoria Future Release, in timp ce Crama Carastelec a primit trofeul World Champion Rising Star, distinctie anuntata in premiera la cea de-a cincea editie a concursului mondial dedicat in exclusivitate vinurilor spumante.

Juriul CSWWC a degustat primele spumante Carassia cu un an in urma, in 2017, cand acestea au fost distinse cu medalia de argint. La editia din 2018 a campionatului mondial, spumantul premiat la prima editie si-a confirmat din nou calitatea, fiind distins cu o noua medalie de argint. Prezentata la concurs ca un produs in devenire, in categoria Future Release, urmatoarea editie Carassia Blanc de Blancs, din recolta 2015, a fost premiata cu medalia de aur. Evolutia spumantului a fost unanim apreciata, vinul fiind caracterizat de experti ca unul „dintr-o alta liga“ in comparatie cu cel degustat la prima editie. Aceasta evolutie remarcabila a convins juriul sa acorde, pentru prima oara in istoria competitiei, un premiu special unui vin din categoria Future Release. Premiul Best in Class a fost acordat, in premiera, spumantului Carassia Blanc de Blancs.

“Misiunea noastra este sa promovam spumantele de inalta clasa, dar, totodata, sa descoperim si sa premiem vinuri noi, din regiuni mai putin cunoscute, asa ca sunt onorata sa va prezint Crama Carastelec, din Romania, producatorul spumantelor Carassia si castigatorul trofeului World Champion RISING STAR”, a anuntat Tom Stevenson, fondatorul CSWWC, in timp ce i-a inmanat trofeul oenologului cramei, Bereczki Csaba, in cadrul galei premiantilor, de la Londra.

Prin acordarea trofeului „Rising Star”, juriul a confirmat faptul ca Crama Carastelec face parte dintre producatorii de clasa inalta, de nivel international. Aceasta decizie a fost luata pe baza vinurilor prezentate la concurs, a potentialului produselor si al cramei. Totodata, decizia a fost luata doar dupa o vizita efectuata la crama si dupa verificarea atat a procesului de vinificare, cat si a evolutiei celorlalte spumante.

Medalia de aur, premiul special Best in Class si trofeul World Champion Rising Star sunt premiere nu doar pentru Crama Carastelec, ci si pentru Romania. „Suntem mandri ca am obtinut aceste medalii si consideram ca este un semn promitator pentru viitor”, a declarat Edit Leitersdorfer, CEO Crama Carastelec.

Premii CSWWC 2018:

Carassia NV Blanc de Blancs Future Release Gold Medal

Carassia Blanc de Blancs Silver Medal

Trofee CSWWC 2018:

Carassia NV Blanc de Blancs (Future Release) „BEST IN CLASS”.

Crama Carastelec– World Champion „RISING STAR”