Școala de Afaceri ASEBUSS și Universitatea Româno-Americană, primul consorțiu educațional privat din România, bazat pe modelul American

Singurul concept de ȋnvățământ facultate-master-MBA din România, bazat pe modelul american, care ȋși propune să crească noi generații de manageri și antreprenori bine pregătiți, este disponibil ȋn piață, din anul 2021. Școala de Afaceri ASEBUSS și Universitatea Româno-Americană au semnat un parteneriat pe termen lung, pentru a-și consolida activitatea academică și de cercetare, atât pe plan intern, cât și internațional.

Cele două instituții funcționează pe modelul educațional american, iar programele pe care acestea le administrează sunt complementare – MBA și Executive MBA, respectiv licență și master.

,,ASEBUSS este prima și cea mai mare Școală de Afaceri din România, cu două universități americane de tradiție partenere, Kennesaw State University, Atlanta și Washburn University, Kansas, iar URA este prima universitate din România care promovează valorile educaționale ale învăţământului superior american. Avem o experiență ȋndelungată, de aproape trei decenii ȋn piața românească de profil și numeroase principii comune, astfel că acest parteneriat a venit cumva firesc. Cei peste 1.500 de alumni, manageri și antreprenori de succes, care fac parte din comunitatea ASEBUSS, pot contribui, ȋn calitate de speakeri, la evenimentele sau cursurile adresate studenților de la master sau licență și le pot deveni chiar mentori. Ȋn același timp, absolvenții URA care vor să urmeze un MBA la noi vin deja cu o bază care îi va ajuta să se adapteze mai repede și mai bine programelor noastre”, spune Prof. Dr. Ovidiu Dȋmbean-Creta, Rectorul Școlii de Afaceri ASEBUSS.

,,Universitatea Româno-Americană consideră că piața educațională din România începe să câștige în maturitate, iar asocierile de acest fel, între entități academice cu un nivel reputațional remarcabil, sunt o rezultantă firească și benefică pentru întregul sistem, nu doar pentru instituțiile implicate. Complementaritatea activităților și valorile comune ce definesc instituțiile noastre ne-au adus împreună și am convingerea că vor fi percepute ca avantaje suplimentare atât de către societate, în general, cât și de către cei 2600 de studenți curenți sau cei peste 48.000 de absolvenți ai universității noastre. Deschiderea internațională și apropierea de mediul de afaceri sunt doar două dintre atributele definitorii ale instituțiilor noastre”, completează Prof. Univ. Dr. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane.

ASEBUSS și URA oferă câte două burse integrale de studii, ȋn 2021

ASEBUSS oferă absolvenților URA două burse integrale, ȋn valoare de 10.500 euro fiecare, ȋn programul MBA Antreprenorial, precum și burse parțiale, dedicate ȋn special antreprenorilor.

Universitatea Româno-Americană oferă două burse de studii, la alegere, la oricare dintre programele de studii universitare de licență cu predare în limba română sau engleză, pentru absolvenții ASEBUSS interesați de o a doua specializare la nivel de licență.