Sfaturi de amenajare a dormitorului pentru proprietarii de pensiuni turistice

Proprietarii de pensiuni turistice vor avea întotdeauna în vedere amenajarea corespunzătoare a dormitoarelor, ținând cont de alegerea potrivită a culorilor, a decorațiunilor și a obiectelor de mobilier, care oferă vizitatorilor confortul de care au atâta nevoie. 

 

Află, din rândurile de mai jos, câteva sfaturi de amenajare a dormitorului, de care orice proprietar de pensiune trebuie să țină cont.

 

Schema de culori

Unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie să ții cont dacă ești proprietarul unei pensiuni este schema cromatică a dormitorului. În acest fel, vei evita combinațiile de culori mult prea intense sau nepotrivite, care afectează odihna celor care îți trec pragul. 

 

Din acest motiv, este indicat să pui accent pe alegerea a două culori principale. Pentru a alege ușor culorile pentru pentru pereți, uită-te cu atenție în jur – care sunt culorile draperiilor, ale covorului sau ale obiectelor de decor? În funcție de culorile acestor obiecte, poți alege nuanțele care le completează perfect. Dacă obiectele de decor sau mobila conțin o combinație de culori, poți alege pentru zugrăveală una dintre nuanțele existente pe unul dintre aceste obiecte. Într-o cameră în care nuanța dominantă este roșu, poți alege alb sau gri pentru pereți, astfel încât să scazi din intensitatea culorilor.

 

Regula proportiilor

Atunci când ne referim la culori în amenajarea unei încăperi, trebuie să fie respectate unele proporții. Astfel, este indicat să optezi pentru 60% culoare dominantă, 30% culoare secundară și 10% culoare de accent. În decorarea unui dormitor dintr-o pensiune, pereții pot reprezenta 60% din cameră, 30% tapițeria mobilierului și 10% obiectele de decor, precum aranjamentele florale sau vazele decorative.

 

Obiectele de mobilier

Dormitorul unei pensiuni trebuie să asigure, în primul rând, odihna turiștilor, oferindu-le și ocazia de a-și depozita bagajele, în condiții optime. Astfel, într-o cameră adecvată trebuie să existe un pat simplu, matrimonial sau dublu, alături de perne, plapumă și pătură. 

 

Efectul vizual al patului este la fel de important, așa că lenjeria trebuie să fie întotdeauna calitativă, călcată și parfumată. Dormitoarele dintr-o pensiune trebuie să includă și etajere și noptiere, unde oaspeții își pot depozita lucrurile personale. Poți opta pentru noptiere de la vivre.ro, prevăzute cu sertare, care să le fie de ajutor turiștilor. 

 

La fel de importante sunt și veiozele plasate lângă pat, precum și măsuțele și scaunele. Dormitorul trebuie să conțină și cuier, dulap cu umerașe, televizor și obiecte de decor, care să înfrumusețeze spațiul de cazare.

 

Dormitorul unei pensiuni trebuie să asigure confortul turiștilor și să fie plăcut din punct de vedere estetic. Optează pentru culori deschise, care să ofere senzația de spațiu mărit și pune accent pe alegerea celor mai apropiate obiecte de mobilier.