Siguranta si incredere pentru clientii tai cu certificatele SSL de la Gazduire.ro

Mediul online este astazi unul foarte vast si care este alcatuit din miliarde de site-uri din diferite domenii. In contextul dat, putem spune ca Internetul reprezinta unul dintre mediile cu cel mai mare potential pentru comert, fapt pentru care din ce in ce mai multi oameni cauta sa lanseze afaceri online prin care sa isi poata asigura un venit suplimentar. Mediul online insa este unul foarte competitiv pe mai toate nisele, astfel ca pentru a putea obtine astazi succesul pe internet ai nevoie de idei creative, de diverse investitii, dar si de decizii luate intr-o maniera cat se poate de responsabila. Unul dintre pasi principali pe care trebuie sa ii faca orice viitor administrator de magazin online este acela de a alege cele mai bune servicii de inregistrare domenii si web hosting. De indata ce site-ul este creat si lansat pe Internet, un capitol care ar trebui sa ne preocupe este siguranta datelor clientilor.

Chiar daca poate initial Internetul era considerat un mediu nesigur, cert este faptul ca in zilele noastre, lucrurile s-au schimbat considerabil in acest sens gratie aparitiei certificatelor de siguranta (cunsocute si sub denumirea de certificate SSL). Certificatele SSL am putea spune ca au schimbat in totalitate modul in care schimbul de date dintre un utilizator si server se realizeaza avand in vedere ca acestea asigura conexiuni sigure care nu pot fi decriptate de catre nimeni altcineva in afara de server. Certificate SSL regasim astazi si la Gazduire.ro, un site unde putem regasi cele mai bune servicii web esentiale existentei unui site pe Internet si nu numai.

Iata totusi cateva motive pentru care magazinul tau online are nevoie de un certificat SSL.

Certificatele SSL ofera siguranta deplina clientilor.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale implementarii unui certificat SSL se datoreaza faptului ca acesta reprezinta solutia ideala prin care putem asigura utilizatorilor nostri tranzactii cat mai sigure. Practic prin utilizarea acestor certificate de siguranta, este imposibil ca datele clientilor sa ajunga in maini nepotrivite avand in vedere ca aceste certificate creeaza un canal de comunicatie unic, unde datele transmise pot fi descifrate numai de catre server.

Certificatele SSL ofera autenticitate unui site.

Utilizatorii sunt astazi mult mai selectivi cu site-urile web pe care navigheaza, astfel ca implementarea unui certificat SSL reprezinta practic o forma de respect pe care le-o putem arata fata de toti cei care aleg sa navigheze pe site-ul pe care il administram. Atunci cand un site dispune de certificate SSL, un clienti poate verifica foarte simplu existenta acestora prin mutarea cursorului pe lacatelul verde sau auriu din partea stanga a adresei web. Daca acest lacat nu exista, inseamna ca site-ul in cauza nu utilizeaza un certificat de siguranta.

Certificatele SSL sunt importante pentru optimizarea SEO.

Principalele motoare de cautare din lume au anuntat in repetate randuri faptul ca in curand certificatele SSL vor deveni un factor de pozitionare important, lucru care s-a si intamplat de altfel. Astfel, daca pui pret pe datele clientilor tai si pe siguranta tranzactiilor, cu siguranta un certificat SSL reprezinta o investitie cat se poate de inteleapta.

CategoriiIT