Simplu, dar de impact: minimalismul în modă

Născut în jurul anilor ’60 din pasiunea artiștilor pentru forme geometrice simple, minimalismul a devenit treptat o adevărată filosofie de viață. Chiar dacă la prima vedere acest concept este asociat cu ideea de a deține cât mai puține bunuri, el reprezintă intenția de a prelua controlul asupra propriei vieți, într-o societate dominată de consumerism.

În lumea modei, minimalismul revine și cucerește magazinele! Conform principiului „less is more”, se poartă ținutele elegante, dar fără efort. Obiectele clasice care compun o asemenea garderobă sunt menite să treacă testul timpului, astfel încât această mișcare se diferențiază de trendurile de sezon.   

Iată cum te poți adapta la stilul vestimentar minimalist în 5 pași simpli:

1. Cumpără articole versatile

Achiziționează piese vestimentare clasice și salvează-ți bugetul de la cumpărături de care nu ai nevoie. Pune accent pe calitate, nu cantitate și alege articole care pot fi purtate într-o multitudine de combinații, pentru tine și familia ta: blugi, fuste midi, tricouri simple, paltoane, sacouri bărbătești sau botine pentru femei de la Modlet.ro. Totodată, să deții lucruri pe care le vei purta mult timp este benefic pentru mediul înconjurător întrucât această atitudine descurajează producția masivă de îmbrăcăminte și încălțăminte, un proces foarte poluant.

2. Culorile neutre sunt ușor de asortat

Nuanțele neutre se potrivesc tuturor, indiferent de vârstă sau forma corpului. Încadrându-se în această paletă de culori, hainele tale se vor potrivi ușor între ele și îți vor oferi o alură sofisticată. În plus, în zilele în care te simți lipsit de inspirație, o garderobă care conține câteva culori recurente te va ajuta să pui laolaltă un look monocromatic. Până la urmă, ținutele bej sau negre nu vor fi niciodată depășite.

3. Accesorizarea te scoate în evidență

E posibil ca punctul anterior, dedicat cromaticii, să te fi dus cu gândul la monotonie, însă eleganța minimalismului e departe de a fi plictisitoare. Pentru a duce acest stil la un alt nivel, echipează-ți dressingul cu ochelari de soare, curele, eșarfe, bijuterii și poșete care să dea un aer șic înfățișării tale de zi cu zi. Nuanțele accesoriilor sunt, de altfel, foarte importante pentru că trebuie să-ți completeze vestimentația, deci alege lănțișoare aurii și argintii pentru hainele închise la culoare. Pentru cele deschise, pune-ți la încercare creativitatea alegând genți cu texturi interesante sau  pălării contrastante.

4. Nu te feri de imprimeuri

Cu toate că acest stil vestimentar promovează simplitatea, nu trebuie să eviți îmbrăcămintea cu model. Precum în cazul alegerii unor piese clasice, secretul constă în „efemeritatea” imprimeului. Carourile, dungile și bulinele nu se vor demoda prea curând, motiv pentru care sunt soluții ideale dacă îți dorești diversitate în șifonierul tău minimalist.

5. Îmbrățișează eleganța

„Casual Friday” se practică de aproximativ 30 de ani și, în această perioadă, toate zilele săptămânii au devenit mai lejere, iar hainele elegante au rămas rezervate evenimentelor formale. Ieși din zona de confort și aranjează-te! Fiecare zi este o ocazie specială! Tonurile neutre și piesele clasice te vor face una dintre cele mai bine îmbrăcate persoane din orice cameră.

Ce presupune, de fapt, minimalismul în modă? Este o mișcare conservatoare sau revoluționară? E un stil practic sau, mai degrabă, rafinat? Contrar simplității sale caracteristice, minimalismul cuprinde toate aceste aspecte. Și chiar mai mult decât atât. Pornind de la cele 5 sfaturi de mai sus, explorează minimalismul și îndrăznește să îi oferi propria ta definiție!  

 

Sursă foto: Pexels.com

CategoriiFără categorie