Simti ca iti lipseste motivatia? Iata cum sa devii mai bun la job!

Indiferent de domeniul de activitate, majoritatea persoanelor intampina, in parcursul lor profesional, perioade mai putin productive. Acest lucru nu este neobisnuit, luand in considerare presiunea constanta de a avea rezultate spectaculoase si de a deveni din ce in ce mai bun.

 

Insa, daca esti in aceeasi situatie si observi ca apatia pe plan profesional se intinde pe o perioada mai lunga de timp, este momentul sa iei in considerare sfaturile specialistilor si sa faci unele schimbari. Acestea te vor ajuta sa-ti regasesti motivatia si intri, din nou, pe o panta ascendenta, lucru care iti va fi benefic si care va avea un impact pozitiv asupra starii tale de spirit!

 

Iata ce poti face pentru a-ti recapata determinarea si pasiunea la locul de munca

 

  •    Inscrie-te la un curs

De foarte multe ori, pierderea energiei si a interesului vine din rutina ori din imposibilitatea de a rezolva anumite task-uri prin metodele pe care le-ai incercat pana acum. De exemplu, la un curs pentru manager de proiect poti afla noi tehnici si practici care te vor ajuta sa privesti dintr-o perspectiva inedita problemele cu care te confrunti, reusind, astfel, sa te ocupi cu succes de orice situatie! Formatorii profesionali au observat un interes crescut fata de aceste cursuri, dar si fata de cele care trateaza raportarea non-financiara si intocmirea rapoartelor de sustenabilitate, cele de antreprenoriat si cele de manager ale unei institutii. Nu iti face griji! Nu doar in aceste domenii poti descoperi cursuri interesante, ci, la o simpla cautare in mediul online, vei observa numeroase oportunitati de a te perfectiona in activitatea pe care o desfasori!

 

  •    Schimba domeniul in care activezi

Lipsa motivatiei poate avea radacini adanci si, cateodata, acestea au legatura cu nemultumirea, la un nivel profund, de job-ul pe care il ai. Fie ca ai ales locul de munca actual pentru ca iti ofera stabilitate financiara, fie ca l-ai ales pentru ca nu gaseai alternative, fie ca ti-ai propus sa te angajezi pe o durata limitata, care s-a incheiat intre timp, este important sa iti pui intrebari la care sa iti raspunzi, tot tu, sincer si clar. Esti multumit de situatia din prezent? Job-ul te satisface si te vezi facand acelasi lucru multi ani de acum incolo? Iti place ceea ce faci? Mediul de lucru este unul placut? Te trezesti dimineata vesel, gandindu-te ca te vei bucura de numeroase oportunitati in care iti vei folosi abilitatile si cunostintele? Daca raspunsul este nu, inseamna ca este momentul sa iti schimbi domeniul de activitate. Atunci cand faci ceea ce iti place, desi poate suna ca un cliseu, vei privi orice dificultate ca pe o provocare, zilele lungi petrecute la job vor fi considerate o investitie in cariera ta, care merita efortul si, cel mai important, vei simti in permanenta un sentiment de recunostinta si de bucurie.

 

  •    Ia o pauza

In cazul in care ai locul de munca la care visai dintotdeauna si, totusi, simti, constant, deznadejde si esti lipsit de energie, poate ca trebuie sa iei o pauza. Suprasolicitarea poate fi o solutie de moment pentru a trece peste o perioada mai incarcata, insa, pe termen lung, are un impact negativ asupra psihicului, dar si a fizicului tau. In aceste situatii, este bine sa iti acorzi cateva zile de relaxare, fie acasa, fie intr-un loc nou, care te vor ajuta sa iti regasesti inspiratia si vointa!

 

Tine cont de aceste lucruri, mai ales daca te afli intr-o situatie neplacuta, din care nu vezi, momentan, vreo iesire.