Situatii in care putem apela la o casa de avocatura pe teme de Drept Civil

Pe parcursul activitatii, ne confruntam cu diverse situatii in care avem nevoie de ajutorul oferit de o casa de avocatura. Aceasta ne poate oferi asistenta de care avem nevoie atunci cand internetul nu se dovedeste a fi indeajuns de eficient pentru a trata problemele pe cale amiabila. O casa de avocatura profesionista ne poate consilia in asa fel incat sa intelegem mai multe despre modul in care poate fi gestionata, din punct de vedere juridic, situatia in care ne aflam.

Domenii de expertiza
O casa de avocatura care se axeaza pe spete de Drept Civil isi exercita activitatea in domenii precum Drept Comercial si Societar, Dreptul Proprietatii Intelectuale, Drept Financiar si Fiscal, Drept Imobiliar, Drept Contencios Administrativ, Dreptul Muncii, Dreptul Consumatorilor s.a.

Consultanta cu privire la drepturile consumatorilor pe care o poate oferi o casa de avocatura se refera la clauzele din contractele dintre profesionisti si consumatori. Clauzele abuzive din contractele de leasing si de credit bancar pot face obiectul unor litigii privitoare la protectia consumatorilor. In aceste situatii, o casa de avocatura cu experienta poate oferi reprezentanta si asistenta juridica.

Atunci cand vorbim despre Dreptul Proprietatii Intelectuale, ne referim la proprietatea industriala si la drepturile de autor. Printre serviciile pe care le poate oferi o casa de avocatura in domeniul dreptului proprietatii intelectuale se numara inregistrarea unei marci si reprezentarea pe tot parcursul procedurii de inregistrare, in cadrul litigiilor, in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), in cadrul contestatiilor, dar si cesiunea si licenta marcilor.

Daca vorbim de drepturi de autor, ne referim la dreptul de a exploata lucrari literare si artistice. Titularul dreptului de autor poate sa foloseasca o creatie in interes personal.

Serviciile pe care o casa de avocatura le poate oferi in domeniul Dreptului Comercial si Societar, numit si Dreptul Afacerilor, sunt urmatoarele:
• gazduirea sediului social;
• infiintarea unei societati;
• redactarea de constitutive si actualizari ale acestora;
• transmiterea partilor sociale;
• suspendarea activitatii unei societati;
• dizolvarea si lichidarea unei societati, urmate de radiere.

De asemenea, se poate apela la o casa de avocatura cu experienta si pentru inregistrarea unor mentiuni precum modificarea sediului social sau a obiectului de activitate, excluderea sau retragerea unor asociati/actionari, schimbarea administratorului, cesiunea de parti sociale/actiuni, reducerea sau majorarea capitalului social si desfiintarea sau infiintarea unui punct de lucru.

In competenta avocatilor care se ocupa cu problemele din sfera Dreptului Civil intra si indrumarea administratorului atunci cand o companie ajunge in insolventa. Acestia pot oferi reprezentare si asistenta juridica pe durata insolventei, dar si inainte ca aceasta procedura sa fie deschisa.

Daca vorbim de Dreptul Imobiliar, serviciile pe care le poate oferi o casa de avocatura sunt urmatoarele: elaborarea de opinii juridice, realizarea de contracte de garantii reale, negocierea de contracte de vanzare-cumparare s.a.

Pentru a apela la o casa de avocatura profesionista, care ofera si servicii juridice in-house in diverse ramuri de drept si consiliere juridica de top, intra pe site-ul AndrewID.ro si contacteaza avocatii specializati din cadrul societatii.