Stiai ca nerealizarea aspiratiilor personale duce la stari de stres si anxietate? Iata cum ar trebui sa procedezi!

Oamenii sunt firi complexe, iar experientele traite isi pun destul de mare accent asupra conturarii personalitatii acestora. O persoana resimte esecul, ceea ce nu a reusit sa implineasca (fie ca este vorba despre planul personal, fie de cel profesonal), mai mult decat sa se bucure de lucrurile pe care a reusit sa le duca la bun sfarsit. Fericirea este de scurta durata, in timp ce sentimentul de nemultumire, duc uneori pana la exprimarea unor stari de panica si de anxietate, pare sa persiste in viata majoritatii oamenilor.

Iata ce spus psihilogii! Stiai ca neindeplinirea dorintelor, a aspiratiilor pot genera stari accentuate de anxietate?

Majoritatea persoanelor se lasa influentate de amprentele sociale, dar si de constiinta individuala. Aceste doua aspecte sunt destul de apasatoare in viata unui om, mai ales atunci cand acesta depinde de anumiti factori ce lezeaza indeplinirea tuturor aspiratiilor, precum resursele financiare, timpul sau libertatea de a alege.

Descopera ce trebuie sa faci, astfel incat sa depasesti acest prag si sa te simti o persoana libera, sa fii impacat cu propriile decizii si alegeri!

 

  • Hobby-urile sunt extrem de importante

 

Pasiunile unui om il fac individual si, in acelasi timp, il apropie de persoane cu care impartaseste aceleasi placeri, lucruri in comun. Neindeplinirea hobby-urilor, din diverse motive, poate conduce la manifestarea unor stari de anxietate, de claustrare si de frustare. Cu alte cuvinte, daca nu te poti relaxa, nu te poti simti bine in pielea ta, te poate afecta pe toate planurile: iti poate scadea stima si increderea in sine, atat in ceea ce priveste latura personala, profesionala si amoroasa.  Din acest motiv, este importat sa faci tot ce tine de tine pentru a pune in practica activitatile care iti fac placere si care te elibereaza.

De exemplu, daca esti pasionat de calatorii si iti doresti sa explorezi noi destinatii, poti alege agentia TabitaTour, profitand astfel de avantajele care iti vor fi oferite. Incearca ca intotdeauna sa te axezi pe descoperirea unor locuri noi, care sa te ajute sa intelegi mai multe culturi, sa iti ofere anumite cunostinte generale si culturale inedite.

 

  • Timpul petrecut alaturi de prieteni te ajuta sa te descoperi

 

La fel de importanta este si compania prietenilor, pentru ca iti ofera momente de relaxare, te ajuta sa te descoperi sau redescoperi, dar si sa legi relatii cu persoanele apropiate sau cu cele cu care ai anumite aspecte comune. Important este si sa mentii prieteniile care intr-adevar conteaza, chiar si atunci cand acestea sunt la distanta. Spre exemplu, apeland la un serviciu de transport de persoane pe ruta Romania -> Germania, iti poti vizita persoanele dragi care s-au stabilit in afara tarii, astfel incat sa te asiguri ca intretii relatiile dintre voi.

  • Elibereaza-ti sentimentele si senzatiile negative!

Multi sunt cei care ajung sa isi reprime anumite sentimente pe care nu le considera tocmai benefice, lucru ce nu este intotdeauna corect. Daca iti doresti o existenta linistita, ar trebui sa inveti sa accepti chiar trairile intense negative, insa sa le gestionezi, astfel incat sa nu iti influenteze deciziile pe care le iei. Daca nu poti face asta de unul singur, ideal ar fi sa apelezi la ajutorul unui specialist, care sa te consilieze , astfel incat sa inveti sa inlaturi aceste variabile din viata ta, acceptandu-le.

Tu ce faci pentru linistea ta emotionala si cat de importante sunt realizarile personale?