Ținuta office: 3 moduri de a asorta piesele vestimentare

Revizuirea zilnică a garderobei și combinarea diverselor articole vestimentare poate deveni o mică corvoadă și ne lasă cu impresia că nu avem niciodată destule haine. 

Pentru ca această activitate să fie mai rapidă și mai plăcută, așa cum ar trebui să fie, ți-am pregătit câteva idei despre cum să asortezi piesele vestimentare, astfel încât ținuta ta să fie o reușită în fiecare zi, fără mult efort. 

Pune hainele pe categorii 

Începe prin a observa modul în care au fost asortate în magazin articolele pe care vrei să le cumperi. Poate fi o sugestie bună de outfit. 

Acasă, separă hainele de birou de restul hainelor. Astfel ai o imagine clară a diversității lor, știi ce ai și ce ți-ar mai trebui. Le poți așeza și în funcție de stilul în care se încadrează: clasic, avangardist, boem, casual chic etc. Îți va fi mai ușor să vizualizezi combinațiile și să le asortezi.

Mai mult, poți crea diverse ținute din timp. Astfel dimineața vei avea mai mult timp pentru tine, fără să mai irosești timpul încercând să compui o ținută smart. 

Ține seama de culori

Pentru o garderobă în care articolele să se asorteze ușor, ne asigurăm o gamă cromatică de bază, la care să adăugăm culorile noastre favorite. Asigurați-vă că aveți haine în culori neutre, adică diverse nuanțe de gri, bej, crem, camel. Aceste culori se combină ușor în ținute variate. 

Nu trebuie să lipsească piesele vestimentare bleumarin, negru, alb pentru că la acestea putem adăuga aproape orice culoare. 

 

Pe această bază cromatică putem suprapune culorile sau printurile preferate. Acestea pot fi, în funcție de stilul personal, accente mici sub forma accesoriilor sau pată de culoare de genul unor articole vestimentare statement. 

Nu uita de combinațiile ton sur ton, cu treceri graduale de la nuanțe închise la nuanțe deschise. Nu alege totuși mai mult de 3 nuanțe și mediază-le cu o culoare neutră. Dacă hotărăști să porți ținute monocrome sau uni, alege o croială deosebită, avangardistă și poartă minimum de accesorii. 

Cumpără articole evergreen 

Sunt acele piese pe care știi instinctiv să le asortezi. Le cunoști pentru că le-ai văzut în ținute clasice, care au rezistat trecerii modei de-a lungul anilor. Acestea îți conferă o eleganță clasică de care nu te plictisești niciodată. Ține seama de aceste haine, ele se potrivesc unele cu altele aproape oricum le-ai combina.

Dintre aceste articole vestimentare enumerăm fustele creion, rochia cămașă, rochia sarafan, cămășile albe de orice fel, puloverele mulate cu guler înalt, topurile uni oversize în orice culoare, pantalonii din denim clasici, pantaloni slim sau capri, negri sau bleumarin. Simpla prezență a acestor articole în garderoba ta va aduce stil și eleganță ținutelor tale.

Privește-ți garderoba din această nouă perspectivă și creează ținute inedite. Și pentru ca tu să-ți pui ideile în practică, iar shopping-ul să fie relaxat chiar și în această perioadă, îți trebuie un magazin online de haine pentru femei care să-ți ofere diverse articole vestimentare din care tu să poți alege piesele tale preferate.