Unde merg românii de Revelion și cum își planifică aceștia bugetele de vacanță?

În fiecare an, tot mai mulți români aleg să își petreacă Revelionul departe de casă. Dacă unii dintre ei acordă mai multă atenție cheltuielilor și caută să își planifice bugetul pentru a pleca în străinătate, ceilalți fac tot posibilul să se încadreze cu banii măcar pentru un sejur pe plaiurile mioritice. Indiferent de locație, aceștia au prins gustul plimbărilor și își doresc mai mult confort pentru finalul de an, așa că fie apelează la credite online obținute rapid, fie economisesc din timp pentru câteva zile de vacanță. Iată unde sărbătoresc românii trecerea dintre ani.

Turism extern

Printre destinațiile preferate ale compatrioților noștri se numără Egipt, Austria, Emiratele Arabe Unite sau Maldive. Mulți dintre români își îndreaptă atenția către locații însorite sau sejururi de schi, mai puține persoane alegând experiențe noi precum o croazieră pe Nil. Aproape toți cei care merg în afara țării își rezervă pachetele cu mult timp înainte, dat fiind faptul că pentru 7 nopți all inclusive în Egipt un cuplu poate achita de la 900 de euro, iar în Austria pachetul pentru două persoane de 7 nopți cu demipensiune poate ajunge la 850 de euro.

În ceea ce privește administrarea bugetului, cei care sunt conștiincioși își pun bani deoparte încă din momentul rezervării sejurului. Există, însă, și persoane care solicită un împrumut pentru a-și completa bugetul de vacanță ori ca să înlocuiască economiile pe care ar fi trebuit să le aibă până la Revelion.

Turism intern

În țara noastră, cele mai populare locații pentru petrecerea de Revelion sunt stațiunile de pe Valea Prahovei sau cele balneare – Covasna, Sovata, Băile Felix și Băile Herculane. Predeal, Bușteni sau Sinaia sunt preferatele tuturor celor care vor să se bucure de zăpadă sau să practice sporturi de iarnă. Prețurile pentru câteva zile la munte nu sunt însă deloc mici, mai ales dacă este inclusă și petrecerea de Revelion. De exemplu, în Predeal, un pachet de 4 nopți cu demipensiune, la un hotel de 3*, poate ajunge la 450 euro de persoană. La Băile Felix, în aceleași condiții, 4 zile de relaxare pot costa în jurul a 300 de euro de persoană. Ținând cont de faptul că românii călătoresc alături de cei dragi, costurile sunt destul de ridicate, iar bugetul stabilit este adesea insuficient pentru trecerea dintre ani.

De Revelion, vacanțele turiștilor români se împart între destinații exotice pentru cei dornici de explorare și plaje însorite și stațiuni montane pentru românii care preferă sporturile de iarnă și tradițiile locale. Chiar dacă planificarea bugetului reprezintă o condiție esențială pentru o vacanță reușită, românii anticipează doar 60% din totalul cheltuielilor de călătorie, creditele rapide precum cele oferite de viaconto.ro fiind o opțiune ideală pentru suplimentarea veniturilor.