10 flori ideale pentru buchetele nuntii

Nunta este cel mai important eveniment din viata unui cuplu. Nu exista nicio urma de indoiala insa, ca este si un eveniment foarte dificil de organizat. De la alegerea restaurantului si a trupei care urmeaza sa intretina atmosfera pana la numeroasele buchete de flori care trebuie sa fie pregatite cu atentie pentru a da bine in poze, fiecare detaliu conteaza.

Pentru o imagine perfecta a intregului eveniment, florile sunt esentiale. Acestea sunt prezente pe mese, in sala de ceremonie si evident, in buchetele miresei si al nasei.

Alegerea florilor pentru buchete insa, poate sa genereze o multime de provocari. Ce flori trebuie sa contina un buchet nasa? Este suficient un buchet mireasa pentru tot evenimentul sau este necesar un buchet cununie si un altul pentru aruncat in noaptea petrecerii?

Cu cat mai multe buchete, cu atat mai bine

Specialistii de la latelierdesfetes.ro considera ca este bine sa existe un buchet pentru cununie si un altul pentru eveniment, deoarece exista riscul ca de-a lungul desfasurarii nuntii sa se uzeze anumite flori. In ceea ce priveste buchetul nasei, acesta trebuie sa fie diferit de cel al miresei, insa este bine sa aiba in compozitie aceeasi gama de flori pe care le are buchetul miresei.

Pentru buchete rezistente si potrivite pentru eveniment, este bine sa se tina cont de anotimp, de rezistenta fiecarei flori in parte si evident, de semnificatia ei.

Care sunt cele mai populare 10 flori pentru buchetele nuntii?

  • Trandafirul. Aceasta floare este cu adevarat incredibila, in conditiile in care este disponibila pe parcursul intregului an si vine in foarte multe variante de culori. Simbol al dragostii si pasiunii, parfumat si cu o forma perfecta, trandafirul are toate sansele sa se gaseasca in buchetele nuntii.
  • Crinul. Persoanele care cauta eleganta, pot opta pentru crin. Este o floare feminina si romantica si la fel ca si trandafirul, vine in mai multe variante de culori.
  • Laleaua. Pare a fi o floare simpla, insa nu este. In jurul lalelelor s-au generat adevarate conflicte. Aceasta floare simbolizeaza fericirea si merita sa fie prezenta in buchetul miresei si de asemenea, in buchetul nasei.
  • Bujorul. Este o floare frumoasa si ieftina cu ajutorul careia se pot realiza buchete de nunta cu adevarat impresionante.
  • Gardenia. Cu o delicatete deosebita si un parfum atractiv, este una dintre florile pe care foarte multe mirese si le doresc la nunta.
  • Iasomia de Madagascar. Are un nume exotic, insa se gaseste destul de usor in florarii. Este foarte atractiva prin faptul ca are forma de stea si adauga un plus de imagine buchetului. De regula este floarea care se pune in centru, pentru un efect cat mai puternic.
  • Margareta. Margaretele nu se potrivesc la orice nunta, insa sunt ideale pentru miresele care vor o nunta stil american, in gradina de vara. Este o floare usor de achizitionat, cu foarte multe culori si un parfum discret si placut.
  • Orhideea. Este o alta floare deosebit de frumoasa care da o nota tropicala buchetelor nuntii.
  • Hortensia. Miresele care doresc o solutie economica, insa deosebit de frumoasa, pot opta pentru hortensie. Aceasta este o floare stufoasa si poate avea mai multe culori. Alaturi de alte flori creaza un buchet vesel si atractiv.
  • Floarea soarelui. Daca nunta are loc in anotimpul in care floarea soarelui insi arata maretia, este pacat sa nu fie folosita, fiind una dintre cele mai impresionante flori.

Lista poate continua. Alegerea florilor tine foarte mult de inspiratie si de preferintele fiecarei mirese si fiecare nase in parte.