3 greșeli grave de amenajare și utilare a unei bucătării

Când vine vorba despre amenajarea și utilarea unei locuințe, cu precădere a unei bucătării, persoanele ce vor locui acolo trebuie să acorde o atenție deosebită chiar și celor mai neînsemnate aspecte, la prima vedere, fiindcă micile detalii fac diferența între confort și disconfort, între un proiect reușit și un fiasco total.

Amenajarea și utilarea unei bucătării trebuie să respecte, în principiu, regula gusturilor proprietarilor casei. Fiecare persoană are propria viziune despre cum ar trebui să arate un spațiu anume. Fiecare gospodină în parte își dorește altceva de la bucătăria sa, vrea ca fiecare element să fie așezat diferit, fiindcă nevoile diferă de la o persoană la alta, așteptările, preferințele la fel. 

Cu toate acestea, amenajarea și utilarea bucătăriei trebuie să se realizeze și ținându-se seama de câteva reguli de bază, ce trebuie urmate cu sfințenie de toată lumea, indiferent de gusturile personale, fiindcă de-a lungul timpului s-au demonstrat a fi utile, eficiente și mai ales de o importanță uriașă. 

Amenajarea și utilarea bucătăriei ca la carte

 

Dacă îți dorești să nu ai bătăi de cap, să te bucuri de toate utilitățile, să nu investești multe fonduri, trebuie în primul rând să acorzi o importanță deosebită frigiderului. În orice casă, frigiderul este nelipsit, dar în casele în care acesta este ales cu atenție, ajunge să devină un adevărat aliat fiecărui membru al familiei. În funcție de nevoile din casă, se decide dimensiunea frigiderului, multitudinea de funcții specifice etc. Una dintre greșelile pe care oamenii le fac este să cumpere un frigider la întâmplare, iar apoi se confruntă cu lipsa de spațiu sau cu alimente alterate. Din fericire, astfel de situații pot fi evitate, dacă alegi un frigider din gama variată a celor de la Altex.ro, ce vine în întâmpinarea unei palete largi de preferințe și, mai ales, de necesități.

O a doua mare greșeală pe care o fac oamenii în procesul de amenajare și utilare a bucătăriei este că elimină spațiul de lucru, în favoarea celui de luat masa. Desigur că e deosebit de important să stai relaxat la masă, nu să fii înghesuit și constrâns în mișcări, dar mult mai important este să ai spațiu suficient pentru a putea prepara mâncarea.

 Lipsa acestuia din urmă nu doar că poate duce la accidente nefericite în bucătărie, dar va transforma gătitul într-o corvoadă, fiindcă va fi o activitate stresantă, desfășurată în condiții care nu sunt deloc optime. Prin urmare, găsește o cale de mijloc între locul de luat masa și spațiul de lucru din bucătărie, pentru a fi mulțumit pe termen lung de această cameră.

În cele din urmă, a treia mare greșeală este să se opteze pentru un mobilier care nu este rezistent la cât de intens este folosită bucătăria. În unele case se gătește mai mult și mai des decât în altele, iar mobilierul trebuie adaptat acestui aspect. Dacă obișnuiești să faci zilnic abur în bucătărie, atunci ai nevoie de un mobilier rezistent la condiții de umiditate atmosferică și, de asemenea, trebuie să eviți oglinzile, care vor necesita zilnic a fi șterse, ceea ce-ți va consuma mult timp inutil.

În concluzie, dacă vrei să îți amenajezi și utilezi bucătăria pe termen lung, fără să fii nevoit să faci retușuri și noi investiții ca să corectezi greșelile, alege un frigider potrivit, extinde spațiul dedicat preparării mâncărurilor și, desigur, optează pentru un mobilier adaptat condițiilor din locuința ta.

 

Sursă foto: pixabay.com

CategoriiFără categorie