3 lecții de fotbal aplicate cu succes în viața de zi cu zi

Departe de spectacolul pe care îl garantează, fotbalul ne poate preda o mulțime de lecții despre viață, din care avem cu toții câte ceva de învățat. “Dar nu este altceva decât un sport pe care îl urmăresc în fiecare săptămână, cu foarte multă plăcere”, ai fi tentat să spui. În această privință, ai 100% dreptate. Însă plăcerea de a urmări un meci de fotbal are la bază efortul, determinarea, pasiunea, concentrarea și sacrificiile celor din teren. 

Fără toate aceste “ingrediente”, fotbalul nu ar mai fi la fel de interesant pentru suporteri. Iar cei care fac toate aceste lucruri să să întâmple – jucătorii – stăpânesc o serie de atuuri, din care ai putea oricând să te inspiri. Iată care sunt cele mai importante lecții pe care le poți învăța din fotbal: 

Lecții din fotbal – Există “competiție” în absolut orice 

Fotbalul te învață că există competiție și în viața de zi cu zi. “Adversarii” tăi pot fi: concurenți pe aceeași poziție la un job, candidați pe același loc la admitere, colegi care își doresc o promovare înaintea ta etc Iată cum competiția este un lucru omniprezent în viața ta, iar fotbalul îți arată că, fără antrenament și fără o tactică bine pusă la punct, poți pierde cu ușurință fiecare “meci”, în fața unor adversari mult mai bine pregătiți.

Lecții din fotbal – Disciplina te face învingător 

Antrenamentele zilnice ale fotbaliștilor au la bază mai multe obiective clare, iar unul dintre acestea este obținerea disciplinei. Această rutină zilnică, bazată pe antrenamente ce se repeta și iar se repetă, indiferent de vreme, trebuie să inspire ideea că reluarea unui set de acțiuni te disciplinează. Iar disciplina îți ordonează prioritățile, îți întărește puterea de muncă și te face, într-un final, învingător. 

Lecții din fotbal – Sacrificiile stau la baza victoriilor

Talentul te poate ajuta până la un anumit punct. Dincolo de această bornă imaginară, munca și sacrificiile pe care ești dispus să le depui, aduc acel plus de valoare talentului cu care te-ai născut. Cum altfel ai putea să îți explici faptul că cei mai talentati fotbalisti de le Glob sunt printre cei mai concentrați, în timpul antrenamentelor? Și Ronaldo este doar un exemplu. Din fotbal trebuie să înveți că, oricât de talentat ai fi în domeniul tău de activitate, sacrificiile depuse sunt cele care te fac să obții într-un final ceea ce vrei. 

Ne-am obișnuit să privim fotbalul ca pe un hobby și nimic mai mult, pe care îl urmărim, pe care îl jucăm cu prietenii, pe care pariem în timpul nostru liber (vezi ultimele cote din fotbal pe Betano). Însă lecțiile pe care fotbalul ni le oferă sunt despre determinare, sacrificii, disciplină și puterea de a învinge chiar și cei mai grei adversari. Odată învățate, aceste lecții îți pot arăta calea unei vieți mult mai bune!