Sfaturi financiare pentru situatii dificile precum cea in care multi dintre noi ne aflam

Din pacate, situatia cu care se confrunta oamenii din intreaga lume este de o gravitate extrema. In plina pandemie de Coronavirus, oamenii se confrunta nu numai cu teama de a nu contacta virusul, sau sa fie nevoiti sa fie tratati in spital din cauza acestuia, ci si cu teama de a nu pierde economiile, de a nu ramane in pana de bani, de a nu fi dati afara de la locul de munca, de a nu se afla in imposibilitatea de a plati facturile.

Atunci cand frica de moarte este combinata cu frica pentru starea lor financiara, starea generala a oamenilor este una foarte proasta din punct de vedere psihic. Putini stiu ce trebuie sa faca in timp de criza pentru a-si pastra economiile si pentru a nu ramane in imposibilitatea de a face cele mai elementare plati.

Ce cheltuieli sunt de evitat pe plan financiar in plina pandemie de Coronavirus?

In primul rand, oamenii trebuie sa inteleaga ca magazinele nu se inchid, ca vor avea cu ce se hrani si ca nu trebuie sa se expuna la contactarea virusulului, precum nici la pierderi financiare consistente, investind in hrana perisabila in cantitati mari.  Mancarea se strica, ceea ce inseamna ca banii sunt aruncati efectiv pe fereastra.

In plus, pentru ca evenimentele organizatte sunt interzise, este important ca oamenii sa nu mai investeasca in haine scumpe, in haine de lux, in produse vestimentare care nu le sunt necesare nicicum in aceasta perioada. Cu toate acestea, comenzile online pot fi considerate sigure. Internetul propune o oferta generoasa, inclusiv de haine, de la compleuri dama la un pret foarte bun, pana la treninguri si alte articole necesare.

Mai mult decat atat, in plina pandemie de Coronavirus este important ca oamenii care au bani pusi deoparte sa ii lase acolo, sa nu faca niciun fel de investitii si sa isi gestioneze foarte bine cheltuielile. Pentru ca oricine are nevoie de un buget de urgenta, acesta trebuie pastrat pe un card si banii sa nu fie scosi decat in situatie de maxima necesitate.

Pentru ca facturile vor veni in continuare, ratele vor trebui platite la un moment dat (chiar daca plata acestora poate fi amanata o perioada de timp prin decret guvernamental), pentru ca proprietarii isi asteapta chiriile sa fie platite, iar asociatiile de proprietari asteapta plata intretinerii, este necesara o suma de bani estimativa pentru plata acestora pe o luna-doua.

Nu in ultimul rand, cheltuielile cu mancarea comandata la domiciliu si cu produsele care nu sunt de maxima necesitate,  trebuie limitate sau evitate. Expertii si analistii financiari sustin ca acesta nu este cel mai bun moment pentru a face investitii in aparate electronice si electrocasnice, in bunuri imobiliare, in lucrari de amenajare a locuintei si mai ales in cumparaturi de  produse de lux.

Sa stai acasa imbracat in pijamalele tale preferate poate fi in aces moment cea mai buna solutie pentru a evita contaminarea cu un virus care poate fi fatal.